Megjelent: 4 éve

Így készülj a Virtuális Állásexpóra

Október 17-én hétfőn reggel elindult és öt napon át tart a Virtuális Állásexpo a Monster állásoldal szervezésében. Az újszerű álláskeresési eszköz lényege: ötvözi a hagyományos állásbörze lehetőségeit az internet előnyeivel; összehozza a munkáltatókat és a munkavállalókat a 3 dimenziós, virtuális térben és ehhez el sem kell mozdulni a számítógép elől. A szimuláció olyan, mint egy számítógépes játék, csak épp valós eredménnyel zárulhat.A rendezvény a www.allasexpo.hu oldalon zajlik. Hogyan lehet a maximumot kihozni az expóból? Kiket keresnek a cégek?

Hogyan segíti az állásexpo a karrierépítést? Mi hozható ki álláskeresőként ebből a rendezvényből?


Regisztráció. Az állásbörzén való részvételhez regisztráció szükséges a www.allasexpo.hu oldalon, ami ingyenes. Érdemes már ekkor feltölteni az önéletrajzot, hogy később könnyebb legyen a leadás a standoknál.


Álláskeresői teszt kitöltése. Aki szeretné tudni, hogy mely cégeknél jók az esélyek, kik kínálnak számára megfelelő állásokat, töltse ki az „álláskeresői tesztet”, amely hét kérdés megválaszolásából áll. Így az álláskereső célzottabban keresheti meg a munkaadókat, nem veszik el az expo forgatagában.


Információ a cégek e-standjainál. A munkaadók standjainál kérdezés nélkül is gyűjthető információ. Érdemes átolvasni, letölteni kiadványaikat, átböngészni a meghirdetett állásokat. Emellett megtekinthetőek az elvárások, a már bejutott munkatársak tapasztalatai, így első benyomás is szerezhető a vállalati kultúráról.


Kapcsolatépítés, kérdezési lehetőség. A virtuális standoknál a munkaadók képviselői várják az érdeklődőket. Bárki felteheti kérdéseit, kapcsolatba léphet a kiállítókkal chaten és hangban. Aki jó benyomást tesz a vállalatokra, nagyobb eséllyel jut el az állásinterjúig.


Tematikus chat. Minden nap lesznek „célzott beszélgetések”, amikor a cég egy képviselője előre megadott témában várja az álláskeresői kérdéseket, amelyeket azonnal megválaszol. Emellett a standoknál lehet „privátban” is kérdezni, amit csak a vállalat képviselője lát.


Webes céges előadások. Több kiállító is tart webes vállalati előadást. Érdemes ezeken részt venni, ugyanis olyan információhoz is hozzá lehet jutni, amit a weben böngészve nem vagy csak nehezen találunk meg, és ráadásul közelebb visz a sikeres pályázáshoz.


Önéletrajz leadása. Az egyik legfontosabb lépés az új állás felé vezető úton. A már említett feltöltés után ez könnyen megtehető.


Egy állásportállal összevetve a virtuális állásexpón gyorsabbá válik az álláskeresés folyamata: Azonnali visszajelzés kapható a vállalatok HR-eseitől, megfelelés esetén akár már aznap virtuális állásinterjún lehet részt venni. Érdemes az ebben rejlő lehetőségekkel élni.


Ki jön és mit kínál az állásexpón?


A Monster Magyarországon első alkalommal idén tavasszal rendezett virtuális állásexpót. Már az első karrierfórumon ott volt kiállítóként és most is várja az álláskeresőket a kormányrendszerek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ”A hagyományos állásbörzékhez képest jóval több és minőségben is jobb önéletrajzokat kaptunk tavasszal a pályázóktól. Az expót követően sikeres felvételre is sor került: például egy vezetői pozíciót az expón jelentkező pályázók egyikével töltöttünk be”- számolt be Pohánka Diána HR-referens. A szakember úgy tapasztalta, konkrét, célirányos és lényegre törő kérdéseket kaptak a pályázóktól, így aztán „senki sem futott felesleges köröket”. A mostani börzére 20 nyitott pozícióval érkeztek és mérnököket, informatikusokat keresnek.


Brandépítésre is alkalmas az agrárcégnek


”Szeretjük kipróbálni az újszerű, modern megoldásokat a toborzásban - így ha alkalom nyílik rá, örömmel élünk a lehetőséggel” – indokolja a részvételt Jakobsen Petra, az élelmiszeripari piacon működő Bonafarm HR-igazgatója. „Nem elhanyagolható szempont a brandépítés sem. Több vállalatunkat - például a Pick-et - mint munkáltató már jól ismeri a nagyközönség, ám emellett szeretnénk a Bonafarm cégcsoportra is felhívni a figyelmüket”- mondta el. Hogy kiket keresnek? „Mostanában az egyik legnagyobb szakmai kihívást az élelmiszeripar és a mezőgazdaság területéhez kapcsolódó végzettségű, nyelveket beszélő és lehetőség szerint külföldi szakmai tapasztalattal is rendelkező pályázók megtalálása jelenti” – mondja a HR-vezető.


Több cv-t vár az informatikai tanácsadó


Második alkalommal jött az informatikai tanácsadással foglalkozó Neoris. A tavaszi expót nagyon jól zártuk - a pályázók körülbelül 150 önéletrajzot adtak le, a mostanin még többet várunk - mondta el Fenyvesi Noémi HR-tanácsadó. Náluk most főként az SAP-szakemberek keresettek. "Az SAP szinte összes modulját támogatjuk budapesti irodánkból, és keresünk külföldi projektekre is konzulenseket SAP bevezetésekre. Emellett pályakezdők vagy IT helpdesk tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is várjuk első szintű támogatói pozíciókra, amihez angol és még egy idegen nyelv ismerete szükséges.” Fenyvesi Noémi szerint az expó másik vonzereje a korlátlan elérhetőség: az álláskeresők akár késő este is tallózhatnak az álláskínálatban és feltérképezhetik az álláspiacot.


Online marketingesre is vadászik a webfejlesztő


Sok és sokféle álláskereső. E két tényezőt emeli ki Dömötör Balázs, a webes szolgáltatásokat fejlesztő Docler Holding HR-vezetője a virtuális állásbörze hozadékaként. „A fizikai munkástól a felsővezetőkig gyakorlatilag mindenki megfordul.” A Docler Holding közel 50 állásajánlattal lesz jelen az egyhetes állásvadászaton. Többek között programozói, fejlesztői és termékmenedzseri pozíciókra keresik a legrátermettebb jelölteket, de vannak köztük online marketinges és ügyviteli munkakörök. Utóbbiakat a cégcsoport mérete is indokolja - jelenleg 600 fővel működnek.


A virtuális állásbörze a www.allasexpo.hu oldalon zajlik. A rendezvényre ingyenes regisztráció után lehet benézni, állást keresni.

  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter