Megjelent: 1 éve

Így változtak az átlagkeresetek tíz év alatt

2003-ban még a közszférában volt magasabb a nettó átlagbér, most viszont már a versenyszféra vezet - derül ki a KSH adataiból.


Az MTI által összeállított infografikán látható, hogy 2003-ban az állami szektorban (fekete színnel) - köszönhetően a 2002-es 50 százalékos közalkalmazotti béremelésnek - lehetett jobban keresni (nettó 99 ezer forintot), míg a vállalati szektorban 84 ezer forint volt az átlag.
A versenyszféra bérátlaga 2010-ben érte utol az államit. Ebben szerepe volt a közszféra illetményalapjának befagyasztásának és az emelkedő minimálbérnek is. A legutóbbi mérés szerint az idei első nyolc hónapban a közszférában 135 ezer, a versenyszférában 163 ezer forint volt az átlagkereset.


mti

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter