gyes  gyed 
Megjelent: 1 éve

Májustól már csak két év a gyes

Május 1-től átalakulnak a gyermekgondozási ellátások, amelynek következtében a gyes két évre csökken, a gyed jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje pedig 180 napról 365-re emelkedik a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében - írja a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég közleményében.

A cselekvőképességgel kapcsolatos szabályok is módosulnak szombattól. Ha a bíróság a munkavállaló cselekvőképességét a munkaviszonyával összefüggésben korlátozta, a munkavállaló jognyilatkozatainak érvényességéhez a törvényes képviselő írásbeli hozzájárulása szükséges. Hozzájárulás kell többek között a munkaviszony létesítéséhez, vagy megszüntetéséhez, a munkaszerződés módosításához, vagy a munkáltatói utasítás megtagadásához.


A BDO Magyarország közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy az Alkotmánybíróság április 26-ai döntése nyomán, május 1-jén nem lép életbe az új Ptk. I. és II. könyve. A Munka törvénykönyvének az új Ptk.-hoz kapcsolódó szabályai viszont hatályba lépnek, ami a könyvvizsgáló cég szerint jogalkalmazási problémákhoz vezethet.


2010. április 30.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter