Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Munka-magánélet: ezt teheti a munkaadó

Az egyik legnagyobb német betegbiztosító felmérte, hogy az elmúlt tíz évben negyven százalékkal költ többet arra, hogy a munkavállalók pszichés problémák miatt tartanak kisebb-nagyobb szünetet - hangzott el az MR 1 Kossuth Rádió egyik riportjában.

images

A politika elsősorban a családok jólétét félti, ezért már jó ideje ösztönzi a nagyvállalatokat arra, hogy nemcsak a vezetők, hanem minden munkavállaló számára tegyék összeegyeztethetővé a gyereknevelést a munkaidővel. Arra viszont egyelőre kevesen figyelnek, hogy a mobilitás, és ezáltal az állandó elérhetőség lehetetlenné teszi az igazi kikapcsolódást, hiszen hiába biztosít a munkahely lehetőséget arra, hogy a szülő a gyerekeivel töltse az estéket vagy a hétvégét, ha még ezidő alatt is állandóan e-maileket kell megválaszolnia, vagy az ügyfelek otthon is elérik.


Nem várja el a munkaadó a hétvégi üzleti mailezést


A Deutsche Telekom humánerőforrás igazgatója az elsők között próbált ezen változtatni azzal, hogy kijelentette, a munkavállalóknak nem kell hétvégén is megválaszolniuk a munkahelyi e-maileket vagy telefonhívásokat – csak rendkívüli esetben. A vállalat ugyanis nem rendelkezhet az alkalmazottak teljes ideje felett.


2012. április 2.

Follow hrportal_hu on Twitter