Megjelent: 14 éve

Nem lesz könnyű elhelyezkedniük idén a pályakezdőknek

A korábbinál nehezebb helyzetben lesznek az idén diplomát szerzők, a gazdasági megszorítások miatt nem lesz könnyű állást találniuk a pályakezdőknek - írja a Napi Gazdaság.

Nehéz helyzetben lesznek idén a frissdiplomások, akiknek döntő többsége szeptemberben állna munkába, hiszen a gazdaság és ezzel együtt a foglalkoztatás, a munkaerőpiac korlátozottan bővül - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára. Az élőmunka terhe ugyan munkaadói oldalról nem nőtt, de az egyéni járulék emelkedett, és a cégeket más intézkedések is szigorúbb gazdálkodásra kényszerítik. Mivel a régebbi, gyakorlattal rendelkező munkavállalók bérét is alacsonyan lehet tartani, sokan nem bajlódnak az újak betanításával - tette hozzá Dávid.

A multik csak töredékét szívják fel a magyar diplomás és szakmunkás végzettségű munkaerőnek, és miután a kkv-k egyelőre nem bővülnek, szakértők szerint az idén nagy lesz a verseny a frissen végző diákok között. Most is jópontot jelent az állásinterjún, ha valaki a Corvinuson, az ELTE jogi karán vagy valamelyik természettudományi szakán végez. Az IBS, a Műszaki, a Miskolci vagy a Pécsi Egyetem szintén jó ajánlólevél és keresik a PSZF-eseket is. A leghasználhatóbb tapasztalat a releváns szakmai, de előnyt jelent bármilyen munkahelyen eltöltött időszak is - akár a gyorséttermi kiszolgálói vagy az önkéntes, civil szervezeteknél eltöltött munka is - mondta Juhos Andrea karrier-tanácsadó, a DBM Magyarország ügyvezető partnere.

A humánértelmiségiek, a volt tanár- és bölcsészszakosok egyre gyakrabban próbálkoznak a reálszférában, gyakran sikerrel illeszkednek be a kisebb-nagyobb társaságok hr-, média vagy pr-osztályain. Mivel sok a diplomás fiatal, nem mindenkinek jut végzettségének megfelelő poszt. Van, aki például recepciósként vállal állást abban a reményben, hogy ha bizonyít, később feljebb léphet a ranglétrán, ám ezzel a középfokú végzettségűek elől veszik el a munkalehetőséget.

Az angol mellett egyébként érdemes egzotikus nyelveket tanulni: a szakemberek tapasztalata szerint egyre nagyobb szükség van például kínaiul tudó fiatalokra - olvasható a Napi Gazdaságban.


  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter