Megjelent: 5 éve

Nem, még nagyon nincs vége a menekültválságnak

Hetvennégy országból érkeztek Magyarországra illegális határátlépők, a menedéket kérő illegális bevándorlók száma mintegy ötven százalékkal emelkedett júliustól augusztusig - írta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai alapján a Magyar Hírlap.

Ezen a hétvégén péntek 0 órától vasárnap éjfélig 23 001 menekült jött át a déli határon. Épp annyian, mint amennyien Hajdúszoboszlón élnek. Az emberek döntő többsége a horvát-magyar határon érkezik - írja az Index.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 477 emberrel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt. Január elseje óta Magyarország schengeni külső határain 357 000 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Magyar Hírlap azt írja, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai alapján 74 országból érkeztek menekültek Magyarországra.Aa menedéket kérő illegális bevándorlók száma mintegy ötven százalékkal emelkedett júliustól augusztusig - írta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai alapján a Magyar Hírlap.

A BÁH adatai szerint júliusban 31 287-en, augusztusban már 47 094-en nyújtottak be kérelmet. A kérelmet benyújtók nyolc európai, harmincnyolc afrikai, öt amerikai, huszonkét ázsiai és egy óceániai országból érkeztek, csaknem hatszáz ember ismeretlen állampolgárságúként szerepel a nyilvántartásban.

Az adatok szerint a balkáni útvonalon megindultak a kameruniak is (júliusban 102-en, augusztusban 141-en), a nigériaiak és a szenegáliak száma pedig augusztusban megduplázódott, ezzel szemben a júliusi nagy mozgás után a Kongói Köztársaságból, az Egyenlítői Guineából és a Szudánból indulók augusztusban másfelé vették az irányt.

A lap összegzése szerint a Magyarországra érkezők közül legtöbben szíriainak vallották magukat, júliusban 12 475-en, augusztusban már 23 130-an érkeztek és tömegesen jöttek Afganisztánból is (innen augusztusban 10 437 embert regisztráltak), de kimagasló számban érkeztek Pakisztánból is (innen augusztusban 6136-an jöttek).

Egy hónap alatt a bangladesiek száma a két és félszeresére, az irakiaké egyharmadával, a pakisztániaké hatvankét százalékkal emelkedett, a magukat szíriainak vallók száma pedig megduplázódott – írta a Magyar Hírlap.


Index/Magyar Hírlap/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk