Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Nemzetközi technológiai centrum kellene hazánkban

Magyarországon létre kellene hozni egy olyan nemzetközi technológiai centrumot, ahová meghívást kapnának a világ legjobb szakemberei - fejtette ki az európai uniós pénzek felhasználásának prioritásai kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában Inotai András, a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója.

Magyarországon alapvető prioritás kellene, hogy legyen a vízgazdálkodás modernizálása, mert a mezőgazdasági területek csupán három százalékát öntözzük - jelentette ki a Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója az InfoRádióban.

Ennek az aránynak a növelése a foglalkoztatást is javíthatná, hiszen a magyar munkaerő mintegy fele a középiskolát sem végezte el. Márpedig az ő foglalkoztatásuk egy gyors technológiai váltásoknak kitett országban egyre nehezebb, viszont a mezőgazdaságban jól lehetne hasznosítani őket - fejtette ki Inotai András.

A gyógyfürdők és az ahhoz kapcsolódó turizmus fejlesztésében is sok lehetőséget lát a szakember. Szerinte Budapesten ki kellene építeni egy olyan nemzetközi technológiai központot, ahová több száz nemzetközi szakembert lehetne meghívni különböző tudományterületekről. A Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója szerint ez erősíthetné a magyar társadalom befogadóképességét, amire szükség is lenne, hiszen a magyarok a XXI. századot egyre inkább magukba zárkózva élik meg - hangsúlyozta Inotai András.

Follow hrportal_hu on Twitter