Megjelent: 11 hónapja

Olyan kevesen dolgoznak egy zalai szociális otthonban, hogy a gondozók nem tudnak szabadságra menni

A bázakerettyei szociális otthonban papíron 18 gondozó jut 141 pszichiátriai betegre, de lehet, hogy még ennél is kevesebb.

Létszámhiányra, nem megfelelően ellátott gondozottakra, s a vezetői módszerekre is panaszkodnak a bázakerettyei szociális otthon dolgozói - írja a Népszava. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) zalai kirendeltségének bázakerettyei otthonában dolgozók szerint az intézményben csak papíron van meg a megfelelő létszám.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egy dolgozói bejelentést követően kérte ki a munkavállalói létszámot az intézmény vezetésétől. Az intézmény közölte, hogy 141 pszichiátriai betegre 18 gondozó jut, ez 47 százalékos hiányt jelent. A TASZ arról értesült, hogy a 18-as gondozói létszám sem valós, ezért kikérték a márciusi beosztást, melyen a dolgozókat az ábécé betűivel helyettesítették, így nem lehetett ellenőrizni, hogy a munkavállalók más szociális intézményben be vannak-e jelentve.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Népszava megkeresésére azt közölte, hogy a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában biztosítottak a feladatellátás személyi és tárgyi feltételei. Az ott dolgozók ezzel nem értenek teljesen egyet. Többen is azt nyilatkozták a lapnak, hogy volt olyan műszak, amikor összesen két gondozó dolgozott az intézményben. Állításuk szerint többször is előfordult, hogy a 12 órás műszak után éjszakára visszahívtak embereket, mert nem volt kit beosztani.

Nemcsak szakmai dolgozók, de irodisták, konyhások, karbantartók is mentek el, mert nem tudtak elfogadni az alkalmazott vezetési módszereket, s hónapokon keresztül nem volt telephelyvezető sem” - mondta a lapnak az intézmény több egykori és jelenlegi dolgozója. Arról is beszámoltak, hogy be van zárva a kapu, és bár a műszak véget ért, csak akkor mehetnek haza az alkalmazottak, ha engedélyt kapnak rá. Mint mondták, szabadságra sem tudnak elmenni, mert nincs helyettesítés, emellett a túlórákat sem fizetik ki, ugyanis ha lekönyvelnék, hivatalossá válna, mekkora a gondozói létszámhiány.

A fenntartói ellenőrzések során egyetlen alkalommal sem tapasztaltuk, hogy az intézményvezető diktatórikusan vezetné a telephelyet, a kommunikációja mind az ellátottak, mind a dolgozók irányában megfelelő” - közölte a SZGYF. Arra nem tértek ki, hogy hallottak-e a dolgozók által említett problémákról.

Népszava
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter