Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Ötszáz fővel bővít a kecskeméti Mercedes-Benz

A termékek iránti nagy kereslet miatt a gyár májustól a nap 24 órájában fog autót gyártani, ezért a magyar munkavállalók létszámát 3500-ra növelik – mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki távozik a gyár éléről és a találkozón búcsúzott el a sajtótól.

Elmondta: büszke arra, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyára hozzá tudott járulnia a magyar gazdaság növekedéséhez.

Frank Klein visszatér Németországba és az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét veszi át a Daimler konszernnél.

A kecskeméti gyár irányítását Thomas Geier veszi át május 1-jével.

Frank Klein kiemelte, hogy a kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen gyártja a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitásának rugalmas és optimális kihasználására.

Az igazgató kiemelte: a nagy kereslet miatt az elmúlt évben mindkét gyár több szombati napon is termelt. Ez a rugalmas, szorosan a piaci igényekhez igazodó üzemeltetés – függetlenül a kecskeméti harmadik műszak bevezetésétől – az idén is folytatódik – fogalmazott Frank Klein.

Frank Klein elmondta, 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült el.
A konszern adatai szerint az új Mercedes-Benz kompaktautó-generáció továbbra is keresett: februárban a Mercedes-Benz 28 211 járművet adott el az A-, B- és CLA-osztályokból, ami 27 százalékkal több mint az előző év hasonló időszakának darabszáma. Az év eleje óta 29,7 százalékkal több, összesen 55 409 ügyfél választott Mercedes-Benz kompaktautót. További növekedés várható a negyedik kompaktmodell piaci bevezetésének köszönhetően: a GLA március 15-től érhető el a piacokon.

Tavaly rekorderedményeket könyvelhetett el a Mercedes-Benz a kompaktautók eladásában, mert 2012-höz képest 64 százalékkal többen, összesen 371 399 vevő választotta a kompaktmodellek egyikét, s jól fogadták az A- és B-osztályok mellett a négyajtós CLA kupét is.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter