Megjelent: 10 éve

Saját utcát épített volna a Balatonba

A vízügyi igazgatóság szakemberei a nádas felmérése közben bukkantak Balatonmáriafürdőn a munkásokra, akik legalább száz köbméternyi sittet hordtak a Balaton medrébe, hogy megrendelőjük tekintélyes méretű bejáróját megépítsék - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap.

Betontömbökön, téglán, cserepeken túl azbeszt tartalmú hullámpala is volt az építési törmelékben, melyet a munkások ötven méter hosszan, és helyenként több mint másfél méter szélesen terítettek szét a nádasban: egy korábbi, közel százötven méterre a tóba nyúló illegális bejárót erősítettek meg.

A szerdai tettenéréskor a felmérők azonnal értesítették a hatósági személyként eljáró természetvédelmi őrt, akinek kora délután - a munkások a kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen - egy név is a rendelkezésére állt, mely kiindulási alap lehet a majdani eljárásoknál.

A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd.
Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő térségében az őszi építkezések idején többször előfordult már hasonló eset, bár már csak a végeredmény volt látható - olvasható a megyei napilapban.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter