Saját utcát épített volna a Balatonba "/>
Megjelent: 10 éve

Saját utcát épített volna a Balatonba

A vízügyi igazgatóság szakemberei a nádas felmérése közben bukkantak Balatonmáriafürdőn a munkásokra, akik legalább száz köbméternyi sittet hordtak a Balaton medrébe, hogy megrendelőjük tekintélyes méretű bejáróját megépítsék - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap.

Betontömbökön, téglán, cserepeken túl azbeszt tartalmú hullámpala is volt az építési törmelékben, melyet a munkások ötven méter hosszan, és helyenként több mint másfél méter szélesen terítettek szét a nádasban: egy korábbi, közel százötven méterre a tóba nyúló illegális bejárót erősítettek meg.

A szerdai tettenéréskor a felmérők azonnal értesítették a hatósági személyként eljáró természetvédelmi őrt, akinek kora délután - a munkások a kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen - egy név is a rendelkezésére állt, mely kiindulási alap lehet a majdani eljárásoknál.

A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd.
Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő térségében az őszi építkezések idején többször előfordult már hasonló eset, bár már csak a végeredmény volt látható - olvasható a megyei napilapban.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter