Megjelent: 10 éve

Szakdolgozatíró cég bukkant fel a piacon

A cég - ha kell - még a diplomamunka megvédéséhez szükséges kérdésekre is válaszol a megrendelőnek. Az üggyel kapcsolatban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) rektorhelyettese, Dr. Fábri György nyilatkozott a Népszavának.

Sok esetben még a szakdolgozat témáját sem kell kitalálniuk azoknak a végzős diákoknak, akik a magukat a világhálón hirdető, szakdolgozatíró bérmunkások segítségét veszik igénybe. A szolgáltatás ára elég borsos: egy-egy dolgozatért ugyanis, akár százezer forintot meghaladó összeget is kérhetnek.

Az államvizsga küszöbén álló diákok számos szakterületből válogathatnak: készre gyártott dolgozatok rendelhetők többek közt gazdaság, pedagógia, kommunikáció, jog, informatika, szervezetfejlesztés, PR és humánerőforrás (HR) témakörökben is.

A megrendelőnek minél részletesebben meg kell adnia, hogy miről írná szakdolgozatát, hogyan képzelné el annak felépítését, valamint a konzulens követelményeit a munkával kapcsolatban.

Az egyetemi értékeket sértő "iparágat" aggályosnak tartja dr. Fábri György, a Népszava kérdésére ugyanakkor azt is elmondta, hogy nincs eszközük fellépni ellene. Ráadásul az így létrejövő "mű" a legalitás/illegalitás határán egyensúlyoz, hiszen szolgáltatása akár szakmai segítségnek, "korrepetálásnak" is értelmezhető lehet.

A "szakdolgozatgyár" álláslehetőséget is kínál az oldalra látogatóknak. A csapat ugyanis éppen munkatársakat toboroz. Olyanokat, akik majd gazdasági, marketing és HR területeken írnak szakdolgozatokat. A felvételnél előnyt jelent, ha a pályázó anno saját maga készítette diplomamunkáját.

Népszava
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter