Megjelent: 7 éve

Tetoválás, piercing - jó-e ha látszik az állásinterjún?

Apróságok is dönthetnek arról, hogy ki kapja meg az áhított állást. A szakmai felkészültségen kívül a külsőségek is számítanak, írja cikkében a beol.hu.

images

images

Az első benyomás meghatározó, főként így van ez egy állásinterjún. Ma már stylistok, munkaügyi szakemberek és trénerek hada foglalkozik a sikeres interjúra való felkészítéssel.

Fontos az ápolt külső, de nem kell túllőni a célon sminkben, frizurában, öltözködésben sem, vagyis nem divatbemutatószerűen kell megjelenni. Olyan apróságokra is érdemes figyelni, hogy ne legyen piszkos a cipőnk, lerágott, lekopott a körmünk.
A hölgyeknél lényeges a bőrápolás, főként a ruhából kilátszó testrészeken, a kézfejen, a körmökön, az arcon, a nyakon, a dekoltázsnál. A a nőknél a haspóló, a térd feletti szoknya nem ajánlott, a férfiaknak inget, hosszú vászonnadrágot célszerű felvenniük.

A nőknél fontos a száj, a szem, a szemöldök kiemelése, jellemzően pasztellszínekkel. Hidratáló alapozókrémet és púdert érdemes használni az esetleges bőrhibák eltüntetésére. Kerülni kell a kihívó, erős, éles kontúrokat, a túlzott csillámporozást.

Az illatokkal kapcsolatban jó tudni, hogy a hivalkodó, nehéz, fűszeres, émelyítő illatok inkább ártanak ilyen helyzetben.

Nem kell a legújabb frizuradivatot követni, de a vonzó hajviselet is hozzájárulhat a sikerhez. A férfiaknak célszerű az állásinterjú előtt egy héttel hajat vágatni, a borotválkozásra is oda kell figyelni. A legtöbb munkakörnél a látható testékszereket, a tetoválásokat kerülni, takarni, halványítani kell. Van már olyan álláshirdetés, mely külön előírja, hogy a jelentkezőnek nem lehet tetoválása.

Az első benyomás része a kézfogás is. Az álláskeresőnek késznek kell lennie a kézfogásra, de ezt nem neki kell kezdeményeznie. A mosoly, az állásinterjút végző szemébe nézés szintén előnyt jelenthet, a mobiltelefont ki kell kapcsolni, a rágógumit el kell felejteni.

Tíz perccel a leegyeztetett időpont előtt meg kell érkezni, a késéssel „elvághatja magát” a jelentkező.

beol.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter