Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tízezer megváltozott munkaképességű ember fejezte be a rehabilitációs programot

A megváltozott munkaképességűek rehabilitációját és foglalkoztatását segítő országos programba közel 15 ezer embert vontak be, közülük 10 072-en fejezték be az egyéni programot, és 180 nappal később 3323 ember állt munkaviszonyban - ismertette a program eredményeit Nemzetgazdasági Minisztérium témafelelőse kedden Tatán, a megyei projektzáró rendezvényen.

Bacsó Orsolya elmondta, a 2008 márciusától 2013 február végéig tartó programba az 50-79 százalékos egészségkárosodást szenvedett, rehabilitációs járadékban részesülő személyeket vonták be, először régiós, majd megyei bontásban.

A projektre 15,3 milliárd forint forrás állt rendelkezésre, 2013 február elejéig a támogatási összeg 77 százalékát fizették ki, a hónap végére az érték eléri a nyolcvan százalékot - tette hozzá.

A rehabilitációba bevontak közül közel 12 ezer ember kapott bérjellegű támogatást, képzési támogatásban mintegy 10 ezer fő részesült. A bevont ügyfelek körében legnagyobb igény a mentori segítségnyújtásra, a rehabilitációs tanácsadásra, a munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk átadására és munkaközvetítésre mutatkozott.

A képzések közül legtöbben az ECDL tanfolyamot, vagyis a számítógép-kezelői ismereteket, az angol alapszintű képzést és a biztonságiőr-tanfolyamot választották.

A Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója, Pákozdi Szabolcs elmondta, a megyében 456 főt vontak be a rehabilitációba, 319-en sikeresen befejezték a programot, 180 nap eltelte után pedig 87 fő állt munkaviszonyban.

A kezdeményezéshez a megyében 154 munkáltató csatlakozott és 335 embernek biztosítottak munkahelyet. A munkaadók a foglalkoztatáshoz bér- és járuléktámogatást kaptak - tette hozzá.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter