Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Több pénz jut az idén a szociális földprogramra

Az idén 250 millió forint, a tavalyi 170 millió forintnál nagyobb összeg áll rendelkezésre a szociális földprogramra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel. Az idei kiírás a szociális boltok kialakítását, a helyben megtermelt javak értékesítését részesíti előnyben.

A forrásra olyan településen lévő intézmények pályázhatnak, ahol jelentős az álláskeresők aránya. A program a hátrányos helyzetű falvak lakóinak megélhetését biztosítja. Az államtitkárság tájékoztatása szerint a projekt révén mintegy százötven szervezet juthat támogatáshoz, és ezer, mélyszegénységben élő ember kaphat munkát.

A programnak ezúttal három összetevője van: a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó alprojektre 120 millió, az eszközbeszerzésre és -fejlesztésre 70 millió, a kertkultúrára és a kisállattartásra 60 millió forint a pályázható keret.

Az államtitkárság kitért arra is, hogy a pályázat a tavalyi kiíráshoz képest három hónappal korábban jelent meg, így megvalósul a programok folytonossága. A júniusban véget érő, jelenleg is futó programok zökkenőmentesen folytatódhatnak.

A pályázaton települési önkormányzatok, azok társulásai, települési roma nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaságok, önkormányzatok által alapított közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező egyesületek, alapítványok, egyházak, szociális szövetkezetek vehetnek részt. A pályázatokat május 29-én éjfélig lehet benyújtani.

A program tavalyi nyertes pályázói azt vállalták, hogy 2013 júniusáig mintegy 259 hektár területet megművelnek, 213 ezer palántát elültetnek, csaknem 110 ezer vetőmagcsomagot használnak fel, míg a részt vevő családok mintegy 17 ezer háztáji kisállatot kapnak.

Az államtitkárság adatai szerint a szociális földprogram az elmúlt fél évben 101 település 2657 családjának nyújtott segítséget.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ÉVOSZ: az építőipari cégek szakemberhiánnyal küzdenek!

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint továbbra is szakmunkásokból és mérnökökből van hiány a területen. Teljes cikk

Anyagilag is megviseli a járvány az egészségügyi dolgozókat

Bérük 40 százaléka bánja azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik táppénzre kerülnek a koronavírus miatt. Teljes cikk

Hónapokig kell várniuk a járadékra a munkanélkülieknek

Van olyan álláskereső, aki 80 napja hiába várja, hogy utalják neki a munkanélküli járadékot. Teljes cikk