Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Üdülési csekk: több önrészt kell fizetniük a rászorulóknak

Megjelent a szociálisan rászorultak részére kiírt üdülési-csekk-pályázat - írja a Népszabadság. Az önrész - melynek megfizetését a lakóhelyi önkormányzat, civil szervezetek vagy a volt munkahely is vállalhatja - némileg nőtt.

Egyelőre egymilliárd forintra írt ki pályázatokat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a kisnyugdíjasok, a fogyatékossággal élők és a csoportosan vakációzó szakiskolások számára.

A 20-25 ezer forintot érő ajándék üdülési csekkre a jelentkezés feltétele idén maximum 75 ezer forint nyugdíj, illetve ellátás, szakiskolások esetén a legalább 20 tanuló együttes pályázata. Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke szerint elérkezett az idő, hogy a civil szervezetek, a települési önkormányzatok, a nyugdíjasok volt munkahelyei, valamint a szűkebb-tágabb család bekapcsolódjon a 10-20 ezer forintos önrész átvállalásába. Az alapítvány feladata ugyanis nem az üdültetés megoldása, hanem annak elősegítése.

Az idei első szociális pályázati körben szétosztható egymilliárd forintos keretbe nem fértek be a minimálbéresek, miként a nagycsaládosok sem, de a remekül növekvő céges vásárlások jutalékából később újabb pályázatokat tudnak kiírni - írja a lap.


Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A KSH szerint nőtt a turizmusban dolgozók átlagkeresete

A KSH turizmus, vendéglátás 2018-ról szóló elemzése szerint az ágazat teljesítménye 2013 óta folyamatosan emelkedik - írja az MTI. Teljes cikk

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 20 százalékos a szakemberhiány

A KSH adatai szerint az egészségügyben 5 százalék körüli a szakemberek hiánya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérése viszont a KSH... Teljes cikk

Ennyit keresnek a diákok az élelmiszer áruházakban

Diákként idén nyáron csak az nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon, aki nem akar - írja a penzcentrum.hu. Teljes cikk