Megjelent: 4 éve

670 millió forintos kárt okozott egy munkaerő-kölcsönző cég

A cégvezetők luxusnyaralásra jártak a közterhekből, melyeket levontak az általuk kiközvetített dolgozóktól, de nem fizették be az államkasszába - írja a napi.hu oldal.

images

images

A bűnszervezet több cégen keresztül több száz ember közvetített magyarországi és németországi munkákra, 670 milliós kárt okozott az államnak - írják.

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a nyomozást vádemelési javaslattal zárta - derül ki közleményükből. Hat férfi és négy nő ellen indult eljárás, akik a cég bevételeit saját, majd az általuk irányított, de strómanok nevére bejegyzett céghálózathoz utalták. Az összegeket könyvelésükben, adóbevallásukban nem szerepeltették.

A strómanok felvették a pénzt, amit átadtak a cégvezetőknek, akik szlovák bankszámlákon tartották enne egy részét, a többiből ingatlanokat, gépjárműveket vásároltak családtagjaiknak, luxus nyaralásokra mentek.

A bűnszervezetet könyvelők is segítették, akik különböző adóminimalizáló módszereket javasoltak.

A nyomozók összesen 280 millió forint értékű ingatlant, gépjárművet, pénzt és ékszert foglaltak le. A legsúlyosabb büntetés 16 év letöltendő szabadságvesztés lehet.

napi.hu
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter