Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

77 nappal többet dolgoznak a nők ugyanazért a pénzért

A német nők átlagosan 21 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, nyugdíjuk pedig 53 százalékkal kisebb - írja a Népszava. Ezért utcára vonultak.

A nemek közötti bérszakadékot meg kell szüntetni - hangsúlyozta a német szakszervezeti szövetség (Deutscher Gewerkschaftsbund) vezetője hétfőn Berlinben egy demonstráción, amelyet az Egyenlő Díjazás Napja (Equal Pay Day) alkalmából tartottak.

A Népszava kiemeli, hogy Reiner Hoffmann élesen bírálta a kormányt, és rámutatott, hogy a nemek közötti bérkülönbség évek óta nem csökken, mert hatástalanok az erre szolgáló szolgáló törvények.

Franziska Giffey család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter további intézkedéseket helyezett kilátásba, szavai szerint a kormány szankciókat vezethet be mindazon nagyvállalatok ellen, amelyek nem határozzák meg, hogy mekkora arányt kell elérnie a nőknek az igazgatótanácsban, vagy nem indokolják meg, hogy miért maradjon ez az arány nulla százalék.

Németországban az Egyenlő Díjazás Napja alkalmából rendezvényekkel, megmozdulásokkal, akciókkal is igyekeztek felhívni a figyelmet a problémára.

fotó: dpa Picture Alliance/AFP/ Bernd von Jutrczenka

Népszava
Follow hrportal_hu on Twitter