Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI Megjelent: 3 hónapja

A Jobbik azt kéri fizessék ki a rendőrök túlóráját

A Jobbik azt kéri a kormánytól pénzben, ne szabadidőben váltsák meg a rendőri túlszolgálatot, a testületben a béreket pedig kezdjék a nyugati életszínvonallal összhangban emelni - írja az MTI.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: ő is, pártja is a napi nyolc óra munka pártján áll, és egyetlen kormányzat sem élhet vissza azzal, hogy Magyarországon a köz szolgálatában felelősségteljes, szorgalmas, állhatatos emberek dolgoznak.

Szerinte bizonytalanságot okoz a rendőrök között, hogy elkezdődött olyan szabályok bevezetése, amelyek szerint csupán egy adott kereten belül ellentételeznék pénzzel a túlszolgálatot, utána viszont szabadidőt adnának ki.

Hangsúlyozta: a rendőri szervezeten belül nagy a fluktuáció, nehéz fiatalokat bevonni, aminek egyik oka az alacsony bérezés, ugyanakkor ez a 45 ezer fős testület garantálja Magyarország biztonságát.

Varga-Damm Andrea kiemelte: a plusz ráfordítás kezdetben jelentős költséget jelentene a költségvetésnek, ugyanakkor ennek kétötöde hónapokon belül visszakerülne a büdzsébe adók, járulékok formájában, miközben ezek a források növelnék a hazai fogyasztást. Ezt a forrást elő lehetne teremteni bizonyos, nem a közt szolgáló presztízsberuházások árából - jegyezte meg.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A könyvelők szerint romlott az elektronikus ügyintézés színvonala

Az adóhatóság 2018 decemberében kikapcsolta a fájlnevekben a cégneveket, így a letöltött PDF fájlneve kizárólag számokat tartalmaz, ami komoly... Teljes cikk

Fogalomzavarban - idejétmúlt a HR elnevezése?

Azt már itthon is pedzegette a szakma néhány képviselője, hogy a humán vagy emberi erőforrás kifejezés nem biztos, hogy a legszerencsésebb... Teljes cikk

Európai minimálbér bevezetését szorgalmazza a DK

Dobrev Klára a párt EP képviselője a Policy Agenda elemzőcég felmérésére hívta fel a figyelmet, amelynek eredménye szerint a magyar munkavállalók... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár