Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

A Jobbik azt kéri fizessék ki a rendőrök túlóráját

A Jobbik azt kéri a kormánytól pénzben, ne szabadidőben váltsák meg a rendőri túlszolgálatot, a testületben a béreket pedig kezdjék a nyugati életszínvonallal összhangban emelni - írja az MTI.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: ő is, pártja is a napi nyolc óra munka pártján áll, és egyetlen kormányzat sem élhet vissza azzal, hogy Magyarországon a köz szolgálatában felelősségteljes, szorgalmas, állhatatos emberek dolgoznak.

Szerinte bizonytalanságot okoz a rendőrök között, hogy elkezdődött olyan szabályok bevezetése, amelyek szerint csupán egy adott kereten belül ellentételeznék pénzzel a túlszolgálatot, utána viszont szabadidőt adnának ki.

Hangsúlyozta: a rendőri szervezeten belül nagy a fluktuáció, nehéz fiatalokat bevonni, aminek egyik oka az alacsony bérezés, ugyanakkor ez a 45 ezer fős testület garantálja Magyarország biztonságát.

Varga-Damm Andrea kiemelte: a plusz ráfordítás kezdetben jelentős költséget jelentene a költségvetésnek, ugyanakkor ennek kétötöde hónapokon belül visszakerülne a büdzsébe adók, járulékok formájában, miközben ezek a források növelnék a hazai fogyasztást. Ezt a forrást elő lehetne teremteni bizonyos, nem a közt szolgáló presztízsberuházások árából - jegyezte meg.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
„Az alapítványi és magániskoláknak az oda járó gyerekek szüleinek kell megfelelniük”

Az alapítványi és magániskolákban az iskolahasználók igényei határozzák meg, hogy milyen legyen az oktatás, vagyis az oda járó gyerekek szüleinek... Teljes cikk

Miért elengedhetetlen a kölcsönös tudásmegosztás a vállalkozásodban?

Nemrégiben feltettem egy kérdést néhány vállalkozó barátomnak. Ha csak egy tanácsot mondhatna egy pályakezdő egyetemistának, akkor mi lenne az? A... Teljes cikk

Végre jön a visszajelzés. De milyen?

Megérkeztek a visszajelzések a HR-esektől! Örülhetünk? - teszi fel a kérdést JobAngel legutóbbi posztjában a HR Blogon. A következtetés pedig az,... Teljes cikk