kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

A magas minőségű LED reflektorok előnyei

A LED reflektorok elterjedésével gyakorlatilag kijelenthető, hogy a hagyományos halogén technológiával működő készülékek ideje lassan lejár. Ennek oka egész egyszerűen az, hogy az új típusú verziók számos előnye mellett hátrányt szinte nem is nagyon lehet megemlíteni velük kapcsolatban.

Aki reflektor vásárlása előtt áll, annak a döntésében ugyanis komoly súllyal fog szerepet játszani a készülék ára, illetve annak teljesítménye. Ez a két szempont egyértelműen a LED-es verziók felé billenti a mérleg nyelvét, nem beszélve a könnyű használhatóságról és az alacsonyabb hőtermelésről.

Jelen cikkünkben tehát az S-LIGHTLED-nél kapható LED reflektorok használatának legfontosabb előnyeit emeljük ki.

Milyen előnyökkel jár a LED reflektorok használata?

Talán leginkább a roppant módon hatékony energiafogyasztást szükséges kiemelnünk a LED reflektorok működését illetően. A hagyományos változatokhoz képest ugyanis sokkal kevesebb energia felvétele mellett képesek jóval több fényt termelni.

Ennek köszönhetően az alkalmazásukkal 90%-os energiamegtakarítás is megvalósítható, miközben a hőtermelés alacsonyabb lesz. LED reflektort használva tehát a hónap végén alacsonyabb villanyszámlára számíthatunk, miközben a készülék minőségibb fényt bocsát a rendelkezésünkre.

A gazdaságos működés hosszabb várható élettartammal is együtt jár, így egy újonnan megvásárolt fényforrásnál hosszú ideig nem kell tartanunk a meghibásodás veszélyétől. Ráadásul a mai modern világítótestek megjelenése esztétikus, a kisebb méretüknek köszönhetően pedig kevés helyet foglalnak.

Mely hátrányok említhetők a LED reflektor kapcsán?

Leginkább a magasabb beszerzési költség merülhet fel az emberben a modern világítótestekkel kapcsolatban. A kérdést mindazonáltal célszerű komplexebb módon szemlélni.

Ha a választott fényforrás ára esetleg magasabb is egy hagyományos verzióhoz viszonyítva, mindez több éves távlatban mégis megtérülő befektetést jelenthet a gazdaságosabb és hibáktól mentes működés következtében.

Tegyük ehhez hozzá még azt is, hogy az otthoni felhasználásra alkalmas kisebb készülékek ára abszolút elérhető bárki számára.

Hol tudjuk leginkább kihasználni a LED reflektorok előnyeit?

Persze a modern LED reflektorok pozitív tulajdonságai leginkább a gyakori használat mellett tudnak megmutatkozni. Például nagyobb ingatlanok mellett, nyilvános tereken és középületeknél, ahol egész éjszaka szükség van a stabilan megoldott világításra.

Szervizeknél, ahol sok esetben aknában, illetve éjszakába nyúlva zajlik a munkavégzés, a szerelő lámpaként alkalmazott reflektor szintén roppant fontos munkaeszköz lehet.

Továbbá érdemes kiemelnünk a mozgásérzékelővel ellátott fényforrásokat is. Ezek a világítótestek remek szolgálatot tehetnek olyan telephelyeken, ahol a vagyonvédelemnek fokozott jelentősége van.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk