Megjelent: 5 éve

A magas minőségű LED reflektorok előnyei

A LED reflektorok elterjedésével gyakorlatilag kijelenthető, hogy a hagyományos halogén technológiával működő készülékek ideje lassan lejár. Ennek oka egész egyszerűen az, hogy az új típusú verziók számos előnye mellett hátrányt szinte nem is nagyon lehet megemlíteni velük kapcsolatban.

Aki reflektor vásárlása előtt áll, annak a döntésében ugyanis komoly súllyal fog szerepet játszani a készülék ára, illetve annak teljesítménye. Ez a két szempont egyértelműen a LED-es verziók felé billenti a mérleg nyelvét, nem beszélve a könnyű használhatóságról és az alacsonyabb hőtermelésről.

Jelen cikkünkben tehát az S-LIGHTLED-nél kapható LED reflektorok használatának legfontosabb előnyeit emeljük ki.

Milyen előnyökkel jár a LED reflektorok használata?

Talán leginkább a roppant módon hatékony energiafogyasztást szükséges kiemelnünk a LED reflektorok működését illetően. A hagyományos változatokhoz képest ugyanis sokkal kevesebb energia felvétele mellett képesek jóval több fényt termelni.

Ennek köszönhetően az alkalmazásukkal 90%-os energiamegtakarítás is megvalósítható, miközben a hőtermelés alacsonyabb lesz. LED reflektort használva tehát a hónap végén alacsonyabb villanyszámlára számíthatunk, miközben a készülék minőségibb fényt bocsát a rendelkezésünkre.

A gazdaságos működés hosszabb várható élettartammal is együtt jár, így egy újonnan megvásárolt fényforrásnál hosszú ideig nem kell tartanunk a meghibásodás veszélyétől. Ráadásul a mai modern világítótestek megjelenése esztétikus, a kisebb méretüknek köszönhetően pedig kevés helyet foglalnak.

Mely hátrányok említhetők a LED reflektor kapcsán?

Leginkább a magasabb beszerzési költség merülhet fel az emberben a modern világítótestekkel kapcsolatban. A kérdést mindazonáltal célszerű komplexebb módon szemlélni.

Ha a választott fényforrás ára esetleg magasabb is egy hagyományos verzióhoz viszonyítva, mindez több éves távlatban mégis megtérülő befektetést jelenthet a gazdaságosabb és hibáktól mentes működés következtében.

Tegyük ehhez hozzá még azt is, hogy az otthoni felhasználásra alkalmas kisebb készülékek ára abszolút elérhető bárki számára.

Hol tudjuk leginkább kihasználni a LED reflektorok előnyeit?

Persze a modern LED reflektorok pozitív tulajdonságai leginkább a gyakori használat mellett tudnak megmutatkozni. Például nagyobb ingatlanok mellett, nyilvános tereken és középületeknél, ahol egész éjszaka szükség van a stabilan megoldott világításra.

Szervizeknél, ahol sok esetben aknában, illetve éjszakába nyúlva zajlik a munkavégzés, a szerelő lámpaként alkalmazott reflektor szintén roppant fontos munkaeszköz lehet.

Továbbá érdemes kiemelnünk a mozgásérzékelővel ellátott fényforrásokat is. Ezek a világítótestek remek szolgálatot tehetnek olyan telephelyeken, ahol a vagyonvédelemnek fokozott jelentősége van.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek