Megjelent: 4 éve

A Telenornál nincs átlagos nap - egy nap Ragályi Katával

images

Korán indul a nap, mert messziről járok dolgozni. A reggeli indulás előtt fontos, hogy a család, amikor csak lehet, együtt reggelizzen, és csak utána indulhat mindenki számára a nap. Az otthoni készülődés után autóba ülök és elindulok a törökbálinti Telenor Házba. Már az utazással töltött időt is kihasználom, így a kocsiban telefonon keresztül megbeszéléseket, egyeztetetéseket folytatok, akár vezetőkkel, akár a saját kollégáimmal, hogy átbeszéljük az előttünk, vagy mögöttünk álló nap legfontosabb eseményeit.

Ragályi Kata
Egy 10 fős HR partneri csapat munkáját irányítom. Reggel átbeszéljük, a napi feladatokat, vagy az előző nap során felmerült kérdéseket. A csapat feladata, hogy az 1200 fős vállalatban a HR folyamatok jelentős részét működtesse, belső tanácsadóként segítse a vezetők munkáját bármilyen embereket érintő kérdésben, és személyes jelenléttel támogatást nyújtson a munkatársaknak is. A HR Partneri munka nagyon sokrétű. Egy ilyen innovatív környezetben különösen fontos, hogy HR oldalról is gyorsan tudjunk reagálni az iparág által támasztott kihívásokra. E mellett fontos a hosszú távú erőforrás tervezés is, melyre nagy hangsúlyt fektetünk: a csapatomnak pontosan tudnia kell, hogy a jövőben milyen kompetenciákra van szükségünk. Azokat biztosítani is kell a vállalat számára a megfelelő mennyiségben és minőségben, ezért a legtehetségesebb munkatársaink fejlesztésére különös figyelmet fordítunk.

Délben mindig szakítunk időt a közös ebédre. Akár a csapatommal, akár más kollégákkal lemegyünk a Telenor Ház éttermébe, ahol kellemes környezetben kötetlenül tudunk beszélgetni. Tavasztól őszig a ház kertjébe szoktunk kiülni, ami feltölti az embert a délutáni megbeszélések előtt.

Egy kávé után vissza a munkába. A csapat vezetésén túl személyesen támogatom a vezérigazgató-helyettesek munkáját. A felsővezetőkkel rendszeresen tartom a kapcsolatot, akkor is, ha nincs HR témájú megoldandó kérdés. Fontosnak tartom, hogy HR oldalról mindig friss információm legyen arról, milyen üzleti kihívások előtt áll a cég, és pontosan értsem is azokat. Sokat beszélgetek a felsővezetőkkel, melyet megkönnyít, hogy bármikor oda tudok ülni egy-egy üzleti területhez, hiszen nálunk senkinek nincs dedikált helye, így a mindennapokban könnyebben tudom a munkájukat segíteni.
Csapatmeeting

Feladataim másik nagy részét a szervezetfejlesztő csapattal való együttműködés és konzultáció teszi ki. Gyakran közösen tartunk workshopokat a vezetőinknek legyen szó vezetőfejlesztésről, vagy egy jövőbeni szervezeti struktúra megtervezéséről.

A munkanap zárása változatos. Családanyaként nagyon fontos számomra, hogy a Telenornál lehetőség van a rugalmas munkavégzésre, így tudom megoldani, hogy alkalmanként kicsit korábban induljak haza, és én hozzam el a gyerekeket az iskolából. Természetesen a délutáni autózást is kihasználom, és ismét telefonálok, megbeszélek útközben.

A munka-magánélet egyensúlyát azzal is igyekszem fenntartani, hogy amikor tehetem, otthonról dolgozom. Ez nagy segítség a nagyobb odafigyelést igénylő feladatok elvégzésében és ugyanakkor a családomra is több idő jut.
Telenor HR generalista és HR partner csapat

Heti egy-két alkalommal szeretek jógázni. Ha erre épp nincs lehetőségem, akkor a Telenor házban található fitness terem jó lehetőség arra, hogy a nap végén, de akár nap közben is lemenjek és kikapcsoljak. Volt már rá példa, hogy egy nehéz nap után a kolléganőmmel a szaunában (ami szintén a Telenor házban található) zártuk a napot és eresztettük le a gőzt.

Este családi program a kutya sétáltatás. Ilyenkor van időnk átbeszélni, hogy kivel, mi történt az iskolában, munkahelyen, de az igazi közös programokra a férjemmel és a gyerekekkel hétvégén van idő. Hétvégén sosem dolgozom, az az idő a családé. Ilyenkor szeretünk kirándulni, utazgatni, biciklizni, vagy ha egyéb programot nem szervezünk, akkor a Duna parton sétálgatni.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
„Néha bevállalom a kutyasétáltatást, az kiszellőzteti a fejem” - így telik a Bónusz Brigád HR vezetőjének egy napja

László Katalin 2017 novembere óta dolgozik HR vezetőként a Bónusz Brigádnál. A 60 fős cég minden HR-es ügyének egyszemélyes felelőse, miközben... Teljes cikk

Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk