Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

A túlóratörvény ellen mozgósít a BKV szakszervezete

Ellenállásra buzdítja a tagjait az Egységes Közlekedési Szakszervezet a túlóratörvény miatt. Naszályi Gábor az EKSZ elnöke szerint az utcára ment fiatalokkal együtt még nagyobb erővel követelhetik, hogy vonják vissza a túlórára vonatkozó törvény módosítását.

Az elnök szerint a munkavállalók elvárják, hogy a szakszervezeti konföderációk - politikai nézeteiktől függetlenül - együtt és határozottan lépjenek fel a törvény bevezetése vagy annak alkalmazása ellen, s akaratukat - ha már nincs más lehetőség - akár az utcán próbálják meg érvényesíteni. A jövőben arra buzdítják majd kollégáikat, hogy tagadják meg a megszokottnál több túlórát. Ezt ugyanis bárki megteheti - hívta fel a figyelmet az elnök.

Naszályi Gábor emlékeztet, hogy az ellenállás egyszerű és jogszerű: semmilyen egyéni megállapodásra nem kötelezhetik a dolgozókat. Az ellenállásnak ez a formája törvényes. A szakszervezet vezetője hozzátette: a szakszervezet ellenállási mozgalmat indít, s nem áll meg addig, amíg a döntéshozók meg nem értik, ennek a folyamatnak véget kell vetni.

napi.hu

Follow hrportal_hu on Twitter