Megjelent: 5 éve

Aki hivatalból jár a ruhaboltba - így tölti egy munkanapját a Takko HR-vezetője

Liviczki-Horváth Krisztina, a Takko HR-vezetője munkanapjain rendszeresen keresi fel üzleteiket, ahol a régióvezetőkkel egyeztet a feladatokról. Riportokat készít a németországi központnak és interjúztat is. A kollégáival ebédel, ami jó alkalom arra, hogy mindenkit megismerjen a cégnél.

A nap 6.20-kor indul. Gyorsan összekészülök, és ébresztem 7 éves nagyfiamat is. Tízórai-készítés, ellenőrzés, hogy minden megvan-e: laptop, telefon, kocsikulcs… és indulhatunk otthonról 7.00 óra után néhány perccel.

A 20 perces út alkalmat ad arra‎, hogy együtt kicsit rákészüljünk az újabb iskolai napra - átbeszéljük, milyen órák lesznek, stb.

7.30 körül elindulok Tatabányáról, és most már egyedül gondolom át, hogyan is fog felépülni a mai napom.

Először az egyik üzletünkbe igyekszem, amelyben ma ún. „közös napot", egyfajta „csapatépítő-meetinget” tartanak. Igyekszem nyitás előtt odaérni, hogy a napindító folyamatokban is részt tudjak venni.

Egy ilyen nap jó lehetőséget ad arra, hogy a munkatársakkal személyesen is tudjam tartani a kapcsolatot. Az üzletvezetővel átbeszéljük az esetleges problémákat, fejlődési lehetőségeket. A személyes kapcsolattartás nagyban megkönnyíti a közös munkát és a célok elérését.
takkoMegbeszélés a helyszínen

Általában a régióvezető is jelen van személyesen az ilyen napokon, így vele egy nagyobb lélegzetvételű megbeszélés során megvitatjuk a régióban megoldandó feladatokat - üres álláshelyek, esetleg a közelgő üzletvezetői meetingre való felkészülés.

Az ebédre még az üzletben kerül sor, ez újabb jó alkalom arra, hogy a munkatársakat egy kicsit közelebbről is megismerhessem. Ilyenkor a témáink a család, a gyerekek, tervek.

Igyekszem összekötni a kellemest a hasznossal, így a mai napra 13.00 órára van egy kb. félórás megbeszélésem a kereskedelmi kamara munkatársával, akivel ott az üzletben találkozom. Üzleteinkben már évek óta lehetőséget adunk arra, hogy a tanulók kötelező szakmai gyakorlatukat nálunk töltsék, és megismerjék a munka világát. Ez persze nem kevés adminisztrációval jár, amelyben nagy segítségünkre vannak a kamara munkatársai is.

Ezután elindulok a Takko budaörsi központjába, ami az üzlettől kb. fél óra út.
takkoA jól megérdemelt kávé a kollégákkal

Az irodába érkezve a délutáni kávém elkészítése után kicsit beszélgetek a központban dolgozó kolléganőkkel. A kapcsolattartás könnyű, mert a központunk nagyon kicsi. Összesen nyolcan vagyunk, de közülük többen is - hozzám hasonlóan - alkalmanként járják az üzleteket. Így különösen fontosnak tartom, hogy amikor bent vagyok, akkor beszélgessünk kicsit egymással.

15.00 óra körül nekiülök az e-maileknek, illetve van 1-2 határidős riport is, amit el kell még készítenem, és ki kell küldenem a németországi központnak.

Közben rendszeresen csörög a telefon. A munkatársak különböző kérdésekkel és kérésekkel hívnak, amelyeket igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni.
takkoBolt után az irodában

Miután a határidős feladatokkal végeztem, átnézem a nyitott‎ pozíciókra beérkező önéletrajzokat.

A HR-területen egyedül vagyok felelős az országban működő 52 üzletért és a központért is, így egyre kevesebb időm van interjúztatásra. A mai napra azonban még beterveztem egy felvételi elbeszélgetést. Nagyon fontosnak tartom ezeket a kapcsolattartási lehetőségeket is, hiszen ha a jelentkező egy kellemes légkörű beszélgetés után jó benyomással tér haza, akkor a jövőben elégedett vásárlóként is üdvözölhetjük üzleteinkben.

A munkanap azzal zárul, hogy hazafelé beugrok még néhány apró ajándékért, mert a héten fel fogjuk köszönteni egyik munkatársunkat, aki már 10 éve dolgozik a Takko-nál. Erre múlt héten is volt lehetőségünk, amikor egyik üzletünk 3 munkavállalóját is ünnepelhettünk ezen jeles alkalomból. Az erről készült fényképek megjelennek a Takko újságjában, amely a több, mint 1800 üzletünk minden munkatársához eljut.
takko10 éves jubileum ünneplése

Napjaimat igyekszem úgy megtervezni, hogy ne túl későn érjek haza, és még a családommal egy kis időt együtt tudjunk tölteni. A munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása biztosítja számomra azt, hogy holnap a maihoz hasonló lendülettel és jókedvvel indulhassak neki a feladatoknak.
  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csak a fiatalok 38 százaléka érzi, hogy megbecsülik a munkahelyén

A dolgozó fiatalok 53 százaléka érezte stabilnak a munkahelyét 2022 első három hónapjában, míg korábban - például 2019 első negyedében - ennél... Teljes cikk

Hogyan hat a jó vezető?

Minden vezető célja, hogy hatással legyen a kollégáira. Ám az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hatással. ICF HR Brandem 2022 konferencián a... Teljes cikk

Négynapos munkahét: Kezdődik a világ legnagyobb kísérlete

Egy londoni sörfőző vállalatnál, fish and chips shopban és orvosi eszközökkel foglalkozó manchesteri cégnél is tesztelik a 4 napos munkahét... Teljes cikk