Megjelent: 1 hónapja

Az ázsiai vendégmunkások beválása a toborzás minőségétől függ

Az Aarenson Consulting tapasztalatai szerint három kérdéskör foglalkoztatja azokat a hazai munkaadókat, akik helyi, vagy közeli munkaerő híján az ázsiai vendégmunkások alkalmazásán gondolkoznak. Hosszú távon számíthatunk-e a munkájukra? Mennyi idő alatt érkeznek meg a munkások? Milyen bérért dolgoznak?

images

Ezek nagyon különböző témaköröknek tűnnek, de a hazai toborzásban több mint másfél évtizedes, az ázsiai munkaerő-közvetítésben pedig több éves gyakorlatunk azt mutatja, hogy már a folyamat legelején, a munkások hazájában történő toborzásnál eldől, hogy tudunk-e ezekre a kérdésekre elfogadható, pozitív választ adni.

Az ázsiai vendégmunkások szorgalma, munkabírása, a munkához való hozzáállása mind segít a termelékenység javításában. Ezt természetesen nem csak a hazai cégek tudják, hanem Európa-, sőt világszerte. Az ázsiai munkásokért zajlik egy verseny, amelybe mi is időben beneveztünk, azonban nem elég felvenni a munkásokat, meg is kell őket tartani. Az Aarenson már a toborzás kezdetétől kiemelt figyelmet szentel a megbízható, stabil létszám összeállítására, így a munkaerő megtartás már az első szűréskor elindul.

Ezért mi azt állítjuk, hogy csakúgy, mint a belföldi munkaerő-kiválasztásnál, vagy a diplomás pozíciók betöltésekor, az ázsiai kékgalléros vendégmunkások közvetítése esetében is a toborzás minősége, szakmaisága határozza meg, sikeres lesz-e hosszútávon a projekt.

Ázsiai vendégmunkások Magyarországon

Vietnámi munkavállalók Magyarországon

Az ázsiai munkások toborzásához sokéves szakmai rutin kell

Az Aarenson Consulting több éve folytat professzionális toborzás-kiválasztást Vietnám több nagyvárosában. Elvégzi az engedélyeztetést, és a beutaztatást is. Ezzel akár közvetlenül a munkaadó cégeknek, vagy a hazai, minősített munkaerő-kölcsönzőknek is komplex toborzási szolgáltatást nyújt. Mondja el munkaerő-igényét, és tájékoztatjuk az ázsiai munkavállalók foglalkoztatásának lehetőségeiről.

Az utóbbi 2 évben mind a munkaadók, mind a munkaerő-kölcsönző cégek részéről ugrásszerűen megnövekedett az igény az ázsiai, főként vietnámi munkások iránt. Ezt az igényt számos toborzó vállalkozás igyekszik kiszolgálni, túlnyomó többségében olyanok, amelyeket kifejezetten ez a friss igény hívott életre, korábban nem foglalkoztak toborzással.

Azonban a HR szolgáltatásban eltöltött lassan két évtized tapasztalata azt mondatja velünk, hogy az ázsiai munkások toborzásakor is létfontosságú a rutin, szakértelem, a szakma magas fokú ismerete, és a beágyazódottság.

A toborzás minősége előrevetíti a külföldi munkaerő magyarországi sikerességét

Amikor egy munkaadó ajánlatot kér tőlünk, mindig hangsúlyozzuk, hogy a munkaerő-toborzás kétirányú folyamat. Nem csak mi tájékozódunk részletesen a jelöltről, hanem a jelöltet is tájékoztatnunk kell a feladatról, és minden körülményről. Ez abban az esetben különösen fontos, ha egy minden értelemben távoli helyszínről toborzunk munkaerőt.

Ahhoz, hogy megbízható munkásokat hozzunk be, el kell érnünk, hogy felelős döntésük legyen az, hogy Magyarországra jönnek dolgozni. Ehhez pedig részletes tájékoztatást kell adnunk a bérezésről, a munkaidőről, a munkaszerződés tartalmáról. Sőt, fotókat, videókat mutatunk be számukra a majdani munkahelyükről, szállásukról, és a településről is, ahova várjuk őket. Ez többletmunka, de nagyban elősegíti a későbbi munkaerő-megtartást.

Az idő pénz, na meg munkaerő!

Harmadik országbeli munkavállalók esetén a toborzás nem húzódhat el. Ugyanis a vízumengedély ügyintézése hosszadalmas, időbeli kifutása gyakran kiszámíthatatlan. Ahhoz, hogy munkaerő-gazdálkodás szempontjából még tervezhető időn belül maradjon a folyamat, hogy határidőket tudjunk tartani, mindent meg kell tennünk azért, hogy a szolgáltatási szakasz a lehető leggyorsabban lefusson.

Ugyanilyen fontos az engedélyeztetési eljárás pontos, és gyors előkészítése is, hiszen egy hiányosan beadott dokumentáció akár az egész vízum kiadási procedúrát leállíthatja. Nem túlzás azt állítani, hogy ez egy rendkívüli precizitást igénylő, sokrétű feladat, amely rutint, és megfelelő adminisztratív erőforrást, létszámot igényel.

Az ázsiai vendégmunkások fizetése napról napra változó

Talán nem gondolunk rá, de az ázsiai betanított, vagy szakmunkások magyarországi bére valójában napról napra, a forint árfolyamával együtt változik. Egy vendégmunkás, legyen az vietnámi, vagy bármilyen más nemzetből való, vagy a két nagy, az egész világon használt valutában, vagy a saját országának a pénzében számolja a fizetését. Miért? Azért, mert egy vendégmunkás a fizetésének nagyrészét hazaküldi. Egy ázsiai munkás elsődleges célja az otthoni családjának anyagi támogatása.

Éppen ezért nagyon sok múlik a bérigények egyeztetésén, a fizetési ajánlatok egyértelmű kommunikációján. Meg kell értetnünk a munkásokkal a hazai árfolyamhelyzetet, mert ha csak itt szembesül vele, könnyen előfordulhat, hogy emiatt mond fel.

A rövid konklúzió az, hogy az ázsiai munkások foglalkoztatása remek megoldás a munkaerőhiányra, de fontos, hogy a folyamat az első lépésektől kezdve megbízhatóan, szakértelemmel legyen vezetve. Így lehetséges, hogy az Aarenson Consulting, a hazai közvetítéseivel azonosan, a vietnámi munkaerő toborzásra is garanciát nyújt.

Bogdanovits Péter
Az ázsiai munkások toborzására szakosodott Aarenson Consulting ügyvezetője

Nyitókép: Az ázsiai munkások foglalkoztatása segíthet a munkaerőhiány leküzdésében

(Támogatott tartalom)

 

  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyi a férfi-női bérkülönbség a Tescónál

Második alkalommal mutatta be Sokszínűségi jelentését a Tesco-Global Zrt., amely az áruházlánc befogadó vállalati kultúrájához kapcsolódó... Teljes cikk

Több mint száz színészt és videóst keres a TheSoul Publishing Budapesten

Toborzási kampányt indít a világ egyik vezető digitális tartalomgyártó vállalata, a TheSoul Publishing. A több mint 100 új pozícióból 70-ben... Teljes cikk

Ötezerrel kevesebb az álláshirdetés: csak informatikusból kell több

Októberről novemberre az Állásportál.hu által a magyar weben szemlézett álláshirdetések száma 42 374-re csökkent, ami 5044-gyel kevesebb, mint egy... Teljes cikk