Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 6 éve

Az életem képernyők bámulásával telt

images

Vannak, akiknek egyszerűen elege lesz a taposómalomból, és ki akarnak szállni (legalábbis egy időre) a mókuskerékből, közelebb akarnak kerülni a természethez. Ahogy ez egy nemrég szintén a HR Portálon megjelent beszámolóbanolvasható volt, egy amerikai pár az „amerikai álmot” éppen Magyarországon akarja megvalósítani. Egy New York-i újságíró Noelle Hancock is hasonló lépésre szánta el magát, igaz, a Karib-szigeteket szemelte ki úti célként.

Számára is túl sok lett a határidő, megunta, hogy a „Google-naptár” szerint élje az életét. Egy nagyvárosban, különösen New Yorkban, az élet drága, így ahhoz, hogy ott valaki a megfelelő színvonalon tudjon élni, sok pénz kell és még többet kell érte dolgozni, ami gyakran az élet egyéb területeinek rovására megy, így könnyen bekövetkezik a kiégés.
Két mondatot mindenképpen érdemes szó szerint idézni a Cosmopolitanben megjelent beszámolóból, amely alighanem sokak tapasztalatára rímelhet: „Az életem képernyők bámulásával telt, legyen az iPhone, laptop vagy mobil. Stresszes és motiválatlan voltam.”

Ha valaki állandóan a szabadságra gondol, mindig valahol máshol lenne, mert az élete, a munkája bár kényelmes, de nem okoz örömet, akkor lehet, hogy valójában érdemes új életet kezdenie, akár egy másik országban. (Ezekről a kísérletekről számos cikk jelenik meg a nemzetközi sajtóban, de kérdés valójában milyen sikerrel jár egy ilyen kilépés, különösen, ha valaki később vissza szeretne illeszkedni a hazája munkaerőpiacára, a dolog - legalábbis Magyarországon - nem egyértelmű.)

Mindenesetre komoly bátorság kell a már emlegetett kiugráshoz a komfortzónából. Hogy mennyire átgondolt lépés olyan helyre költözni, ahol az ember még nem is járt, csak ígéretes képeket látott róla a Google oldalain? Kék tenger, homokos part és pálmafák. Ezen lehet vitatkozni, Noelle Hancock mindenesetre meglépte. Méghozzá szülei meglepetésére és aggodalmára igen éles karrierváltást is véghezvitt egyben, a Yale-n végzett, 31 éves újságíró kezdetben fagylaltot árult, mostanra pedig bárban szolgál ki.

Ahogy az elején utaltam rá, történetünk szereplőjének is, sok karrierváltóhoz hasonlóan, az okozott örömet, hogy a kezével dolgozik, a munkája így szó szerint könnyebben megfogható, és bár itt alkotásról igazából nem beszélhetünk, a közvetlen interakció az emberekkel, szintén teljesen más élményt adott a munkában, mint amikor valaki főként e-mailben, üzenetekben és telefonon kommunikál. Az ilyen munka másik előnye pedig, hogy amikor valaki befejezi az aznapi műszakot, akkor leteszi a kanalat és nem kell az idő további részében a be nem fejezett feladatokon, következő projekteken rágódnia, esetleg hazaérve megírni még néhány e-mailt, befejezni egy cikket, jelentést.

Ez az életmód nyilvánvalóan teljesen másfajta örömöket, másnak a megélését jelenti, mint egy hagyományos, lineáris karrier. Bár egyáltalán nem látszik, hogy merre tart, és mik lesznek az állomásai, de éppen ez a bizonytalanság, a nem minden eshetőségre kész terv egyben szabadságot is ad.

Egy karrierváltás előtt azonban érdemes átgondolni, ha nem az ismeretlenbe vetjük bele magunkat, mint a fenti példában Noelle Hancock, például azt, hogy csak az adott állásból van elegünk vagy valóban új karrierre vágyunk. Ehhez pedig azt kell megtalálni, hogy mik számunkra a legfontosabb értékek, amelyek mentén dolgozni szeretnénk. Ha ezek nincsenek meg, mondta a Forbes magazinnak Dr. Michael Woodward szervezetpszichológus, akkor könnyen elkövethetjük ugyanazokat a hibákat az új állás választásánál, amit korábban.

Két fontos dolgot mindenképpen tekintetbe kell venni, ezek egyike, hogy tisztában kell lennünk azzal mit is szeretnénk csinálni, de mindehhez az sem árt, hogyha tudjuk, hogy a piac erre mennyire nyitott, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelni, ha az adott területre be akar valaki törni. Ez ugyanis nem feltétlenül egyszerű dolog. Például jó, ha felmérjük, hogy a rendelkezésre álló tapasztalatunk milyen előnnyel szolgálhat az új területen, milyen készségeink vannak, amelyeket az új helyzetben is kamatoztathatunk, annak ellenére, hogy így is nyilván sok tanulás áll a karrierváltó előtt.

Ha Ön is váltáson gondolkodik, íme egy önéletrajz-minta, mely hasonló helyzetekben használható.

Fotók: Noelle Hancock
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új funkciók jelentek meg a HR-ben a járvány alatt

A koronavírus első hulláma a hazai vállalatok harmadánál okozott létszámcsökkenést, a leggyakrabban alkalmazott válságkezelő intézkedések közé... Teljes cikk

Képzettebb munkaerő kell - így hat a mesterséges intelligencia a magyar munkaerőpiacra

A MI mintegy 900 ezer munkahelyre lesz hatással 2030-ig, vagyis ennyi ember munkája változik meg tőle. Hogy ez a változás minél zökkenőmentesebb... Teljes cikk

Milyennek kell lennie egy HR vezetőnek? - kulcsképességek és post-covid stratégiák

Fejlődnie kell a HR-nek az adatok elemzési képességében, elengedhetetlen, hogy értse az üzletet és foglalkozzon a belső ügyfélélménnyel. Az... Teljes cikk