kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Az interim menedzser 9 legfontosabb szerepe

Az interim menedzserek vállalatoknál történő bevetése sok előnnyel jár. Ezek közé tartozik az átfogó tapasztalat és vezetői ismeretek megléte. Az interim menedzserek a gazdaság sokoldalú szereplői. A megbízások során képesek egyidőben több szerepet is vállalni. Íme a kilenc legfontosabb interim szerepkör.

A minap olvastuk Ulvi I. Aydin cikkét, aki 2018-ban, Németországban megkapta az Év Interim Menedzsment Projektje díjat „Sokszínűség és fenntarthatóság” kategóriában. Ulvi I. Aydin rendkívül szemléletesen és remek idézetekkel tarkítva mutatja be az interim menedzserek szerepét és jelentőségét. Élvezetes írás, mindenkinek ajánljuk a cikket.

Az interim menedzser ...

1 ... moderátor:
Biztosítja, hogy az egyes üzleti területekért felelős vezetők (ismét) kommunikáljanak egymással. "Ha egyszerre lépünk előre, a siker is jön magától." (Henry Ford)

2 ... oroszlán idomár:
Az interim megszelídíti és összetartja az érdekelt felek széles körét, például az igazgatókat, a részvényeseket és a különböző vezetői csoportokat. Ez néha a kelleténél nagyobb zajjal jár. De ahogy Steve Jobs mondta: "Ha az a cél, hogy mindenkit boldoggá tegyünk, akkor áruljunk fagylaltot."

3 ... halandzsa gyilkos:
Az interim visszairányítja a operatív vezetőket az alap feladataikhoz. Nekik szegezi azt a legfontosabb kérdést: mit akar a vállalat elérni? Ily módon konkrét kérdésre konkrét választ vár, vagy ahogyan Wolf Schneider fogalmaz: "Mindennapi életünkben éppúgy, mint a költészetben is: sallangmentes mondatokkal érdemes tovahaladni".

4 ... motivátorok:
Az interim tisztában van azzal, hogy a változás csak akkor lehet sikeres, ha a munkavállalók is akarják és ha a motivált alkalmazottak tolják a vállalatot előre, még ha az út néha nehéz is. "Ha a poklon mész keresztül, csak menj tovább!" (Winston Churchill).

5 ... "a MUMUS":
Az interim nem fél kimozdítani a felelősöket a kényelmi zónájukból, és nem retten meg, a vállalat számára fájó, kényes kérdésektől. Feltárja a valódi problémákat és megteremti a sikeres együttműködés alapjait. Mert: "Mindig a makacs nyeri a csatákat" (Napóleon).

6 ... KPI behatoló:
Biztosítja, hogy a vállalat minden alkalmazottja szívvel lélekkel képviselje és ismerje a három - öt kulcsfontosságú KPI-t. Kezdetben nem ajánlott ötnél több KPI-t megadni, mert eltévelyedéshez vezethet. "Nem minden számít, ami megszámlálható. És nem minden megszámlálható, ami számít." (Albert Einstein).

7 ... az ördög ügyvédje:
Az interim általában kicsit paranoiás, így tud csak működni. De ha a vezetői csapat csak bólogató emberekből áll, akkor a felelősöknek bajuk származik ebből. Az interim menedzser mindig kellemetlen kérdéseket tesz fel, játsza a szemlélődőt és addig alkalmazza a stratégiát, amíg az valóban golyóálló nem lesz. "Csak a paranoiások maradnak fenn" (Andy Grove).

8 ... „speedboot”:
Az interim vezető képes 100 százalékos döntéseket hozni az információ 80 százalékával is. Rendkívül gyorsan dolgozik az adott területen, és gyorsan képes helyreállítani a vállalatok cselekvőképességét. Ezzel elkerülhető a vállalatok egyik legnagyobb félelme, hogy elveszíthetik ügyfeleiket. " Ha úgy érzed, ura vagy a helyzetnek, akkor ez csak azt jelenti, hogy nem vagy elég gyors." (Mario Andretti).

9 ... aranyásó:
Minden vállalat esetében a munkavállalók és vezetők kb. 20% -a 150%-on pörög, ők azok, akik szívüket, lelküket beleadják a munkába. Az interim menedzserek ezeket az embereket úgy keresik, mint az aranyásók az aranyat -, majd célzottan támogatják őket. Óriási segítség ez a cégek számára. Mert: "A készségek olcsók. A szenvedély megfizethetetlen "(Gary Vaynerchuk).

Hammel&Hochreiter
Business & Management Consulting

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A generációváltás kérdése feszültséget generálhat a családi vállalkozásokban

Az Opten adatai szerint jelenleg mintegy 153 ezer családi vállalkozás működik Magyarországon, mely a hazai cégek mintegy 40 százaléka. A családi... Teljes cikk

Hogyan kell felkészíteni az új generációt a családi vállalkozás átvételére?

Minden családi vállalkozás életében eljön a pillanat, amikor az alapító generáció tagjai átadnák a stafétát a fiataloknak. De vajon mindkét fél... Teljes cikk

Ha hirtelen távozik az ügyvezető: ekkor lép be az interim CEO

Komoly vákuumot hagyhat egy cég életében, ha a topvezető hirtelen, rövid idő alatt távozik, akár saját elhatározásból, akár kényszerből.... Teljes cikk