Megjelent: 2 éve

Az olaszok világelsők, ha a munka-magánélet egyensúlyáról van szó

Olaszország világelső az OECD statisztikája szerint a work-life balance-t, azaz a munka-magánélet legideálisabb egyensúlyát megvalósító országok között.

olaszország munka magánélet egyensúly-

Az OECD-országok körében végzett kutatásból, amelyet a statista.com is elemzett részletesen, az derült ki, hogy Olaszország áll a lista élén, ha a munka-magánélet egyensúlyának megvalósításáról van szó.

Olaszországban a munka-magánélet egyensúlya 9,4 pontot kapott azon a 10-es skálán, ahol a 10 pont a gyakorlatilag tökéletes egyensúlyi állapot.
Az olaszoknak csupán 3 százaléka dolgozik kiugróan sokat, vagyis heti 50 órát vagy annál többet. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban több mint tíz százalék a legalább 50 órát dolgozók aránya. 

munka magánélet egyensúlya oecd

A lista elején egyébként kizárólag európai országok találhatóak: Olaszországot Dánia (8,6 pont), illetve Norvégia (8,5 pont) követi. A toplistára felkerült még (sorrendben) Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Svédország és Németország is.

A legrosszabb munka-magánélet egyensúllyal rendelkező OECD-ország Mexikó 0,4 ponttal Kolumbiát (0,6 pont) és Costa Ricát (1,3 pont) megelőzve.

munka magánélet egyensúlya oecd

Fotó: unpslash.com

 

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek