Megjelent: 2 éve

Balanced Scorecard (BSC)

Kiegyensúlyozott célrendszeren és teljesítménymutatókon alapuló stratégiai vállalatirányítási és teljesítménymérési módszer, mely a szervezet teljesítményét négy szempontból közelíti meg és rendezi összefüggő, logikai rendszerré.

A BSC egy stratégiai tervezési keretrendszer, amely segít a vállalatoknak prioritást adni a termékeiknek, projekteknek és szolgáltatásaiknak, kommunikálni a céljaikról vagy célkitűzéseikről, és tervezni a napi tevékenységeiket. A BSC lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy figyelemmel kísérjék és mérjék a stratégiáik sikerességét, és megállapítsák, hogy milyen jól teljesítettek.

A BSC-nel négy fő kategóriában értékelik a vállalat teljesítményét:

  1.     Pénzügyi perspektíva: Tradicionális pénzügyi mutatók, például a bevétel, a nyereség és a likviditás.
  2.     Ügyfél perspektíva: Az ügyfelek elégedettségét és lojalitását értékelő mutatók, például piaci részesedés és visszatérő ügyfelek aránya.
  3.     Belügyi folyamatok perspektívája: A vállalati belső folyamatainak hatékonyságára és minőségére vonatkozó mutatók, amelyek hozzájárulnak a termékek és szolgáltatások kiválóságához.
  4.     Tanulás és fejlődés perspektívája: Az alkalmazottak képességeinek és a vállalati kultúrának a fejlesztésére irányuló mutatók.

Ezen négy perspektíva kombinálása segít a vállalatoknak egyensúlyt teremteni a rövid távú és hosszú távú célok között, és segít megérteni, hogy az egyes tevékenységek és döntések hogyan járulnak hozzá a vállalati stratégia teljesüléséhez. A Balanced Scorecard egy rendkívül széles körben elfogadott és alkalmazott eszköz lett a vállalatok stratégiai irányításában és teljesítményértékelésében.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek