Megjelent: 6 hónapja

Bérrobbanást okozhat jövőre az infláció

A minimálbérhez hasonló 20 százalékos átlagos béremelés biztosan nem várható, de az annak kapcsán előálló bértorlódás, az elszálló infláció, és a munkaerőhiány számos területen állítja kihívások elé a munkáltatókat.

images

A kormányzat 2022-re a versenyszférában 12,7%-os, a munkáltatói oldal pedig 10%-os bérnövekedéssel számol. Székely Tamás, a Magyar Szakszervezti Szövetség (MASZSZ) alelnöke, a VDSZ elnöke szerint a minimálbér és a garantált bérminimum esetében történt 20%-os egységes, átlagos béremelkedés azonban biztosan nem várható - írja a Portfólió.

Hogy lesz-e szükség a megugró infláció miatt év közbeni emelésre, arra Székely Tamás azt válaszolta, hogy korábban született már olyan megállapodás, ami azt tartalmazta, hogy az éves béremelés az éves infláció +3% lesz. Azaz ha évközben a tervezetthez képest elszáll az érték, akkor egyes munkáltatók egyszeri korrekcióval, év végén kompenzálhatják a pénzromlást. Ráadásul a munkaerőhiány is jelentősen befolyásolja a bérek alakulását, a legkisebb bérek jelentős megugrása pedig több területen is bértorlódást okoz, amit feltétlenül kezelni kell.

Szerinte 2022-ra vonatkozóan minimumelvárás a reálkeresetek növekedése, hiszen 2021-ben a magas infláció következtében nagyon sok dolgozó esetében biztosan nem lesz reálkereset-növekedés. 

Rolek Ferenc, az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint mivel a minimálbérnél és a garantált bérminimumnál magasabb bérkategóriákban is jelentős emelés várható, aligha lesz szükség 2022-ben év közbeni pótlólagos bérkorrekcióra.

Az MGYOSZ 3 fő veszélyhelyzetet azonosított 2022-re nézve:

1. A minimálbér és a garantált bérminimum 2022-re vonatkozó rendkívüli megemelése minden vállalkozásra vonatkozik, így a járványhelyzet miatt még mindig a túlélésért küzdőkre is. Ezeknél előállhat az a helyzet, hogy képtelenek lesznek kigazdálkodni a béremeléshez szükséges összeget - még a kormányzati járulékcsökkentés mellett is, így speciális, célzott támogatásra lesz szükségük.

2. A hirtelen és nagymértékű minimálbér-emelés belső feszültségekhez, konfliktusokhoz vezethet a szervezeteken belül. Nehéz lesz ugyanis megmagyarázni a legkisebb bér felett keresőknek, hogy a cél nem egy általános 20% körüli béremelés, hanem a minimálbérnek a medián-, illetve átlagbérhez való közelítése volt.

3. A jövő évre vonatkozó emelések alapja a magyar gazdaság 5,5 százalék feletti GDP-növekedésének víziója volt. Amennyiben azonban ez nem történik meg - például a már említett világgazdasági és járványügyi kockázatok miatt -, kicsúszhat a talaj egyes munkáltatók alól. A bérköltség ugyanis fixen megjelenik, miközben a bevételek elmaradhatnak.

Fotó: unsplash.com
 

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter