Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 1 éve

Csökkenhet a munkaerő-kölcsönzők likviditása?

A 2016. november 11-én kihirdetett, 335/2016. (XI. 11.) Kormányrendelet értelmében a munkaerő-kölcsönzők által határozatlan idejű letétbe helyezendő vagyoni biztosíték összege 2016. december 1-től 2 millióról 5 millió forintra emelkedik. Vajon elégséges lehet a piac “megtisztítására” ez a változás?

Vajon ez a változás elégséges lehet a piac “megtisztítására”, azaz a jövőben nem várhatóak már olyan hírek, mint amiről beszámolt a HR Portál is, vagy egy másik online híroldal?

Ezt a kérdést tettük fel dr. Hadházy Tamásnak, a Pensum Csoport egyik alapítójának, aki 1997. óta foglalkozik HR szolgáltató cégek működtetésével.

Álláspontom szerint ez a megoldás jelenlegi formájában a valós problémák kezelésére alkalmatlan. Sokkal inkább szolgál „piacra lépési korlátként”, mint tényleges fedezetként az esetlegesen bekövetkező negatív szcenáriókra. A vagyoni biztosíték letéti jellege miatt likviditás-csökkentő hatású, főleg egy kisebb vállalkozás esetében. A legtöbb országban ilyen biztosítékot nem is alkalmaznak, helyette likviditás-igazolást, vagy egyéb igazolásokat kívánnak meg, amelyek meglétét folyamatos monitoringgal biztosítják.

Jelen megoldás nehezíti az új szereplők piacra lépését, és a versenyt egyre inkább a már meglévő szereplőkre korlátozza. Ha már vagyoni biztosíték, akkor logikusabb lenne egy, a létszámhoz kötött -alulról és felülről zárt - változó összeg alkalmazása, amely ténylegesen megoldást jelenthetne a kezelni kívánt problémákra.

A jelen állapot abból a feltevésből indul ki, hogy a munkaerő-kölcsönzési tevékenységet munkaerő-kölcsönzéssel professzionálisan foglalkozó cégek végzik. Ugyanakkor a munkaerő-kölcsönzés egy tevékenységi kör, amelyet bármely vállalkozás végezhet fő tevékenysége mellett is. Így azokat a vállalkozásokat, amelyek melléktevékenységként foglalkoznának a munkaerő-kölcsönzéssel (pl. informatikai cég egy-két informatikust kölcsönözne), eleve arra készteti, hogy más szerződési keretekben gondolkodjanak.

Amellett, hogy fokozatosan szigorodik a legálisan működő cégekre vonatkozó feltételrendszer, maga a tevékenység zavartalanul folyik más, nehezen elkülöníthető szerződéses keretekben (pl. facility management, hostess-munkákra szóló szerződések, vállalkozási szerződések, stb.). Tekintettel arra, hogy fenti jogi konstrukciókban nem kell számolni a munkaerő-kölcsönzés esetében megkövetelt feltételrendszerrel, annak költségeivel, az ezzel élő szolgáltatók jóval kedvezőbb áron tudják biztosítani szolgáltatásaikat.

A vagyoni biztosíték ugyanakkor egy több ezer főt kölcsönző vállalat esetében már messze nem tud a működés fedezetéül szolgáló biztosítékként funkcionálni. Érdemes lenne egy olyan, valóban arányos biztosítéki rendszerben gondolkodni, ami amellett, hogy követi a volument, nem sérti a tevékenység folytatásához szükséges egyik legfontosabb tényezőt, a likviditást.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
120 új munkahely jön létre Győrben

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és... Teljes cikk

Tízezrek tüntettek Spanyolországban nyugdíjemelést követelve

Tízezrek tüntettek szerte Spanyolországban követelve, hogy a kormány az infláció mértékével arányosan emelje a nyugdíjak összegét - írja a MTI. Teljes cikk

Németország importja csaknem ötmillió munkahelyet biztosít az EU-s társországokban

Egy friss tanulmány szerint csaknem ötmillió munkahelyet biztosít Németország importja az Európai Unió (EU) többi 27 tagállamában, és számos... Teljes cikk

Előzetes letartóztatásba helyezték egy alapítványi iskola fenntartóit

Előzetes letartóztatásba helyezett a Nyíregyházi Járásbíróság három embert, akik egy alapítványi iskola fenntartóiként jogosulatlanul... Teljes cikk

Bővíti raktárbázisát a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. Tatabányán

A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. letette új raktárbázisának alapkövét, a beruházással a cég a meglévő hatezer négyzetméteres... Teljes cikk