Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 éve

Csökkenhet a munkaerő-kölcsönzők likviditása?

A 2016. november 11-én kihirdetett, 335/2016. (XI. 11.) Kormányrendelet értelmében a munkaerő-kölcsönzők által határozatlan idejű letétbe helyezendő vagyoni biztosíték összege 2016. december 1-től 2 millióról 5 millió forintra emelkedik. Vajon elégséges lehet a piac “megtisztítására” ez a változás?

Vajon ez a változás elégséges lehet a piac “megtisztítására”, azaz a jövőben nem várhatóak már olyan hírek, mint amiről beszámolt a HR Portál is, vagy egy másik online híroldal?

Ezt a kérdést tettük fel dr. Hadházy Tamásnak, a Pensum Csoport egyik alapítójának, aki 1997. óta foglalkozik HR szolgáltató cégek működtetésével.

Álláspontom szerint ez a megoldás jelenlegi formájában a valós problémák kezelésére alkalmatlan. Sokkal inkább szolgál „piacra lépési korlátként”, mint tényleges fedezetként az esetlegesen bekövetkező negatív szcenáriókra. A vagyoni biztosíték letéti jellege miatt likviditás-csökkentő hatású, főleg egy kisebb vállalkozás esetében. A legtöbb országban ilyen biztosítékot nem is alkalmaznak, helyette likviditás-igazolást, vagy egyéb igazolásokat kívánnak meg, amelyek meglétét folyamatos monitoringgal biztosítják.

Jelen megoldás nehezíti az új szereplők piacra lépését, és a versenyt egyre inkább a már meglévő szereplőkre korlátozza. Ha már vagyoni biztosíték, akkor logikusabb lenne egy, a létszámhoz kötött -alulról és felülről zárt - változó összeg alkalmazása, amely ténylegesen megoldást jelenthetne a kezelni kívánt problémákra.

A jelen állapot abból a feltevésből indul ki, hogy a munkaerő-kölcsönzési tevékenységet munkaerő-kölcsönzéssel professzionálisan foglalkozó cégek végzik. Ugyanakkor a munkaerő-kölcsönzés egy tevékenységi kör, amelyet bármely vállalkozás végezhet fő tevékenysége mellett is. Így azokat a vállalkozásokat, amelyek melléktevékenységként foglalkoznának a munkaerő-kölcsönzéssel (pl. informatikai cég egy-két informatikust kölcsönözne), eleve arra készteti, hogy más szerződési keretekben gondolkodjanak.

Amellett, hogy fokozatosan szigorodik a legálisan működő cégekre vonatkozó feltételrendszer, maga a tevékenység zavartalanul folyik más, nehezen elkülöníthető szerződéses keretekben (pl. facility management, hostess-munkákra szóló szerződések, vállalkozási szerződések, stb.). Tekintettel arra, hogy fenti jogi konstrukciókban nem kell számolni a munkaerő-kölcsönzés esetében megkövetelt feltételrendszerrel, annak költségeivel, az ezzel élő szolgáltatók jóval kedvezőbb áron tudják biztosítani szolgáltatásaikat.

A vagyoni biztosíték ugyanakkor egy több ezer főt kölcsönző vállalat esetében már messze nem tud a működés fedezetéül szolgáló biztosítékként funkcionálni. Érdemes lenne egy olyan, valóban arányos biztosítéki rendszerben gondolkodni, ami amellett, hogy követi a volument, nem sérti a tevékenység folytatásához szükséges egyik legfontosabb tényezőt, a likviditást.
Follow hrportal_hu on Twitter

Mit ígérnek a diákszövetkezetek?

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) - az iskolaszövetkezeti piac felét lefedő - 13 tagszervezetének adatai szerint, a tavalyi évben ötödével nőtt a ledolgozott munkaóraszám, szinte ugyanannyi munkavégzővel. A 26%-kal több megbízónak végzett diákmunka - az árbevétel 30%-os emelkedésével - ágazati szinten 60 milliárd forintot termelt, ami az érintettek számára több mint 50 milliárd forint személyes jövedelmet jelent. Az idei nyár is ennek a szektornak kedvez, hiszen az iskolaszövetkezeti modell mintájára felépülő nyugdíjas szövetkezetek tagságának ilyenkor az unoka az első, számukra majd a szeptember hoz új nyitányt - írják sajtóközleményükben.tovább..

További cikkek
Csonka Endrét választották az MLBKT új elnökének

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) elnöksége Csonka Endrét, az Első Pesti Malom Zrt. vezérigazgatóját választotta... Teljes cikk

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos korábbi társelnök. Az ellenzéki politikus ezt a 24.hu-val közölte, majd az ott megjelent cikket szerdán közzétette... Teljes cikk

632 millió forint adót csal el egy férfi cégpiramissal

Cégpiramist kiépítve 632 millió forintos kárt okozott az állami költségvetésnek egy korábban a francia idegenlégióban is szolgáló férfi és... Teljes cikk

Versenyképes fizetéssel és bónuszrendszerrel motiválják a dolgozókat

A magyar tulajdonú barkácsáruház-lánc, a Praktiker HR-vezetője megoldandó feladatnak tekinti a munkaerőhiányt, bár őket ez kevésbé sújtja, mert... Teljes cikk

Kalauz bántalmazása miatt emeltek vádat egy férfi ellen

A Somogy Megyei Főügyészség vádalt emelt egy 27 éves férfi ellen, aki bántalmazta a munkáját végző jegyellenőrt. A MÁV-Start korábban azt... Teljes cikk