Csúcsra járnak az outsourcing cégek"/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 14 éve

Csúcsra járnak az outsourcing cégek

Miközben az amerikai munkavállalók és munkaadók próbálják megemészteni azt a tényt, hogy a hasonló beosztású dolgozók a világ másik felén képesek harmadáron ugyan olyan munkát végezni. A vállalatok kihelyezik termelésüket, mely néhány esetben visszakerül az USA-ba.

images

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

Az amerikai munkavállalók és munkaadók próbálják megemészteni azt a tényt, hogy a hasonló beosztású dolgozók a világ másik felén képesek harmadáron ugyanolyan munkát végezni. A vállalatok kihelyezik termelésüket, mely néhány esetben visszakerül az USA-ba.

[ajanlo=229][igazitas=left/]A Cognizant Technology Infosys Tata Consultancy Services és a Wipro társaság túlnyomórészt indiai származású munkaereje fejleszt és tart karban óriási számítógépes rendszereket észak-amerikai és európai ügyfelei számára. Ezek a cégek olyan olcsó munkaerővel rendelkező országokban telepednek le, mint például Kína és Csehország. Ezzel egy időben képzett amerikai munkavállalókat is alkalmaznak üzleti tanácsadó pozíciókban.

A hatékony értékesítés és a magas tőzsdei árfolyam tette lehetővé az indiai cégek számára a kínai piacra való betörést. Az indiai cégek eddig összesen 50 millió dollárt ruháztak be Kínában, és közel kétezer embert alkalmaznak - állítja az indiai NASSCOM kereskedelmi csoport. Az esetek nagy többségében az olcsó kínai kézi munkaerőre számítanak a helyszínen megjelent cégek. Az indiai munkaerő fizetése rohamosan növekedhet néhány szektorban, ilyen például az IT és az outsourcing.

Az amerikai cégek a kihelyezésekre válaszul saját offshore campusokat, központokat hoznak létre, melyek IT szolgáltatási és tanácsadói feladatokat látnak el. Az elmúlt évben az IBM 400 alkalmazottat vett fel a brazíliai Sao Paolo-ban, és további 3000 felvételét tervezi 2007-ig, írja az Investor's Business.

A nagyvállalatok elől nem lesz könnyű elhódítani a piacokat. Az Accenture és az IBM legalább háromszor annyi munkavállalóval rendelkezik, mint az outsourcing cégek. A piaci verseny felgyorsulásával a hagyományos tanácsadó cégek és a fejlődő indiai IT vállalatok hasonlóakká válhatnak.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
500 munkahelyet teremtett Szegeden a 10. magyarországi jubileumát ünneplő BP Globális Szolgáltató Központ

Egy évtizede érkezett Magyarországra a BP Globális Szolgáltató Központja, amely budapesti székhelye mellett 2017-ben Szegeden is irodát nyitott. A... Teljes cikk

Mitől sikeres egy vállalati rendezvény?

Egy jó rendezvényhelyszín önmagában már kevés a sikerhez. Kreativitás, élmény, törődés, személyre szabottság, ember az emberért - ezek az új... Teljes cikk

Teljesen vagy részlegesen szervezzünk ki, ha a HR outsourcingot választjuk?

A HR outsourcing iparág 2019-ben is növekszik. A HR-nek jutó egyre összetettebb feladatok is kedveznek a kiszervezésnek, főként a kisebb vagy... Teljes cikk