Elérte a kiszervezési trend a jogi szektort is "/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Elérte a kiszervezési trend a jogi szektort is

A nagy kiszervezési hullám az it-szolgáltatások és a pénzügyi szektor után most, úgy tűnik, elérte a jogi szektort is. Ma már számos vállalat szervezi ki jogi ügyeit Indiába, írja a Financial Times nyomán a Világgazdaság.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

Eleinte csak dokumentumszerkesztést és korrektúrázást bízták a fejlődő országok ügyvédeire, de egyre több tudásintenzív feladatot is kiszerveznek az olcsóbban dolgozó szakembereknek. A hazai szakértők szerint egyelőre nem jellemző, hogy valaki tömegesen, olcsón gyártson szerződéseket. Ráadásul Magyarország teljesen más jogrendszer alá tartozik, mint India, és nyelvi nehézség is több akad, így még kevesebb az esély, hogy a magyar ügyvédi piacot ez a folyamat hátrányosan érintse. Az is igaz viszont, hogy a gazdasági jogban egyre inkább létezik a távszolgáltatás, így valóban van lehetőség az outsourcingra. A nagyvállalatok először minden alkalommal a jogi költségeken próbálnak spórolni, ám nyilván megkérdőjelezhető, hogy ez mennyire helyes, mondták el a megkérdezett magyar szakemberek a Világgazdaságnak.
Follow hrportal_hu on Twitter