Megjelent: 14 éve

Extrém tréningek - játszva építik a csapatszellemet

Az interaktív színházi tréning során a spontán problémamegoldásra törekednek a résztvevők. A csapat rendszerint két részre oszlik: a résztvevők egyik fele az álmában látott fiktív helyzetekről, történetekről számol be. A csoport másik felének pedig meg kell jelenítenie a hallottakat. A csapat így különböző helyzetekben próbálhatja ki és bővítheti spontán probléma megoldási repertoárját, mindehhez felhasználva az improvizatív színjátszás eszköztárát. A közös munka kiértékeléséből pedig mindenki tanul.

Improvizációs tréning: küzdjük le a problémákat

Parádi József, a Szervezetszínház ügyvezetője arról számolt be: a módszert a tengerentúlon és Nyugat-Európában évek óta sikeresen alkalmazzák. A cél: topmenedzserek felkészítése spontán helyzetek és a váratlan döntési szituációk kezelésére. "Az improvizációs tréning gyógyír lehet a mindennapi problémák leküzdése során is" - teszi hozzá Parádi József. A szervezetszínház-trénereinek skálája is színes. Az ügyvezető igazgató eredeti végzettsége pszichiáter, van köztük színész és saját szakterületén MBA diplomával büszkélkedő szakember is.

A kreatív kórustréningből céges himnusz is lehet

A Szervezetszínház emellett kreatív kórustréningeket is szervez. A produkció lényege: a céges csapatok tagjai ütős hangszereken improvizálva találhatják meg a közös hangot, bontakoztathatják ki képességeiket. A cél, hogy az együtt doboló céges csapat közösen szüretelje le munkájának gyümölcsét, ráérezzen az együttműködés ízére. Az örömzenéléshez a zenei végzettség nem előfeltétel. A kellően ötletes dolgozók a tréningen megkomponálhatják munkahelyi indulóikat, amely a workshop végén önálló hanghordozóban ölt testet.

Legoépítés vezetőknek a stratégiaalkotáshoz

Elsőre meghökkentő lehet a békésen legozó felsővezetők látványa. Pedig a játék a kockákkal konkrét stratégiai tervezést takar. Az IQ Consulting workshopján részt vevők az LSP (LEGO Serious Play) módszerrel próbálják vázolni a hosszú távú céges stratégiáját. A kétnapos tréninget bonyolító vezetési tanácsadók 24 kiló legot osztanak szét a résztvevők között, és máris indulhat az építkezés.

A közös játék felszabadítja a találékonyságot

A dán és svájci szervezetfejlesztő eszköz hatékonyságát a módszer hazai meghonosítói a három dimenziós vizualizálás és a játékosság képzeletet mozgásba lendítő erejében látják. "Pozitív eredményeket érhetünk el, ha a munkában teret kap némi játékosság is. A közös építkezés innovatív, kreatív elképzelésekre sarkallja a résztvevőket, mivel a játékhoz rendszerint az önként vállalt, tét nélküli kikapcsolódást sugalló tevékenységek asszociációja társul." - világítja meg az "építő tréning" lényegét Bodor Márton, az IQ Consulting ügyfélkapcsolati igazgatója.

Építőkockákkal modellezik a cég terveit

A résztvevők helyzeteket modelleznek az építőkockákkal, amelyekből következtetések vonhatók le a cég jelenlegi és jövőbeni helyzetére vagy magukra a vezetőkre. Az építmények megfejtésére nincs általánosan vonatkozó kézikönyv; ki-ki maga értelmezi, milyen építmény milyen céges folyamatot jelképez. Az építkezést persze az alapoknál kell elkezdeni: a tréning előtt strukturált interjúk készülnek a résztvevőkkel. A tréning után a résztvevők körülbelül 50 oldalas döntés támogató tanulmányt kapnak fényképekkel, tanácsadói értékeléssel egybekötve.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter