Megjelent: 9 éve

Ezzel ösztönözhetik a dolgozók mobilitását a cégek

images

Manapság egyre több vidéki cég (főleg nagyobb, multinacionális cégek) kínál lakhatási támogatást, albérlet hozzájárulást a leendő kollegának és szintén gyakori megoldás a cégek részéről, hogy egyszeri, nagyobb hozzájárulással támogatják a munkatárs letelepedését. Minden cégnél más feltételekhez kötött e támogatás elnyerése: pl. az x távolságról érkezettek jogosultak rá, vagy a cég x kilométeres körzetében lehet az albérlet.

Találkozhatunk olyan cégekkel is, amelyek munkásszállókon igyekeznek elhelyezni alkalmazottaikat. E témakörben külön említésre méltó az a multinacionális, Fejér megyei termelő cég, mely tavaly adta át saját, legalább 3 csillagos szállodának megfelelő munkásszállóját, melyet (bizonyos távolságról érkező) alkalmazottai teljesen ingyen vehetnek igénybe. Ez Magyarországon jelenleg teljesen egyedülálló beruházásnak számít.

Gyakran felmerül a kérdés a jelöltek részéről, hogy van-e ingyenes céges buszjárat. A céges buszok általában elég sok helyen megállnak (pl. Budapest több pontján, vagy környékbeli településeken) és a munkatársakat végül a cég kapujában teszik le, ezért nagyon kényelmes, hatékony megoldás lehet.

Ha már szó esett a céges buszjáratokról, nem elhanyagolható, de ma már egyre ritkább, így egyre vonzóbb juttatás (főleg sok mozgást igénylő és vezető pozíciók esetében) a céges gépjármű, mely még vonzóbb, ha magáncélra is használható. Ez sok esetben kompenzálhat pl. egy alacsonyabb fizetést/juttatási csomagot, hiszen a mai autó-és benzinárak mellett ez igen fontos juttatásnak számít, a presztízsértékéről már nem is beszélve.

Elég gyakori eset az is, hogy nem az egyéb juttatások vagy a pozíció az, amiért a jelölt egy vidéki állás mellett dönt, hanem az adott cég imidzse, megítélése. Sok esetben találkozunk azzal, hogy egy-egy jelölt elárulja, kifejezetten azért vállalja a költözést/ingázást, mert vonzó számára, hogy az adott cégnél dolgozhasson, pl. karrierlehetőség miatt, vagy mert "később majd jól mutat az önéletrajzában". És mindannyian ismerünk olyan jelölteket is, akiknél a legfőbb motivációs eszköz szinte kizárólag maga a kereseti lehetőség, hiszen "mindig van az a pénz, amiért..."

Összességében, mindenképpen érdemes és javasolt kiemelni egy hirdetés, promóciós anyag, közvetlen megkeresés során a fent említett lehetőségeket, sosem tudható, hogy melyik miatt fog a pályázó a jelentkezés mellett dönteni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem minden cég engedhet meg magának munkásszállót, céges autót, magas bért, de még ha ezek hiányoznak is, érdemes kidomborítani a cég számára "ingyenesen elérhető" pozitívumokat.

Mire gondolunk ez alatt? Sokszor csábító lehet egy jelölt számára maga a munkavégzés városa, környéke, hiszen nem csupán a cégnek, de egy régiónak is lehet imidzse. Például egy fiatalnak szempont lehet a főváros, a Balaton vagy a nyugati határ közelsége, melyről a jelölt felvilágosítás nélkül nem biztos, hogy tud. Ide sorolhatóak még olyan egyéb tényezők, mint a jó tömegközlekedési lehetőség a céghez, vagy ha elmondható, hogy a cég kifejezetten szép/egészséges környezetben található, vagy akármely egyéb olyan dolog, amitől valaki jól érezheti magát egy munkahelyen.

Horváth Eszter HR tanácsadó
Engineering Csoport
TESK Tanácsadó Kft.


  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter