Megjelent: 6 éve

Féltik az állásukat a tanárok, akiknek nem jól állapították meg a fizetését

Munkaügyi pert indítottak azok a tanárok, akik havonta átlagosan húszezer forint fizetéstől estek el, mert rosszul állapította meg bérüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, írja a Blikk.

Főiskolai végzettséggel járó bért írattak alá pécsi általános iskolai tanárokkal, pedig a fizetségüket az egyetemi képzettségük alapján kellett volna megállapítani. Ezzel havonta átlagosan húszezer forinttól esnek el.

"Nálunk nem hamisították meg a bérszerződést, mint ahogy az állítólag a miskolci kollégákkal történt. Egyszerűen ezt íratták alá a tanárokkal, akár tetszett nekik, akár nem" – mondta a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. A Klik állítólag azzal indokolja az alacsonyabb fizetést, hogy el lehet látni főiskolai diplomával is azt a munkát, amelyet a pedagógusok végeznek. Az érintett tanárok munkaügyi pert indítottak, bár közülük ezt többen nem merték vállalni, mert féltik az állásukat.

Blikk
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter