Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 13 hónapja

Fontos a fejlődés lehetősége a munkavállalóknak

Talán nem újdonság, hogy az élethosszig tartó tanulás időszakát éljük, ami ma már nem egyszerű szlogen, hanem szükségszerűség, hiszen aki nem fejlődik, az egyszerűen kiszorul a munkaerőpiacról, ahol a technológiai fejlődés exponenciális. Az elmúlt hetekben több kérdést is feltettünk olvasóinknak a munkahelyi képzésekkel kapcsolatban, amely válaszok ugyan nem reprezentatívak, de azt mutatják, hogy milyen fontos szerepe van a képzésnek a munkavállalók számára, és hogy bizony a kínálaton és a hatékonyságon van még mit fejlesztenie a munkáltatóknak.

images

images

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire és miért fontos a képzés, a döntő többsége a szavazásban résztvevő olvasóknak azt válaszolta, hogy fontos a fejlődésük illetve a cég kultúrája szempontjából. Sőt, adott esetben a munkahely melletti döntést is befolyásolja, hogy az adott munkaadó biztosít-e képzést. Ők az összes válaszadó 79%-át képviselték. Mindössze 13% mondta azt, hogy számára egyáltalán nem fontos a képzések elérhetősége.


Azt is megkérdeztük olvasóinktól, hogy szerintük mennyire hatékonyak a vállalati képzések. Ebben a szavazásban valamivel kevesebb válasz érkezett, mint a fenti kérdés esetén, amelyekből azonban az derült ki, hogy a válaszadó munkavállalók közel kétharmada nem érzi hatékonynak a munkahelyi képzéseket.


És jöjjön a végére az a szomorú látlelet, hogy bár a fentiekből látható, hogy mekkora igény lenne képzési lehetőségekre, mégis még mindig sok hely van, ahol egyáltalán nincs képzés, vagy csak a munka elvégzéséhez feltétlenül szükséges, kötelező tudást adják át. Utóbbi kettő válasz tartalmazta a válaszadók majdnem 80%-át, míg mindössze 14% válaszolta azt, hogy változatos képzési palettáról válogathat a munkahelyén.A HR Portal Akadémia képzései között ITT válogathatnak.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter