kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Gamifikált preboardingot vezet be a Magyar Bankholding

A hazai HR-szakmában is újszerűnek számító gamifikált, más néven játékosított preboarding folyamatot vezetett be a Magyar Bankholding. A preboarding, vagyis az állásajánlat elfogadásától a belépés napjáig tartó folyamat a digitális térben zajlik.

magyar bank holding-
images

A rendszer bevezetése illeszkedik a bankcsoport HR stratégiájába, amelynek egyik fő eleme a folyamatok digitalizálása. 

Ha egy vállalat onboarding programja – amelynek során az új belépőt megismertetik a szervezettel, illetve segítik a beilleszkedését, hogy a csapat értékes tagjának érezze magát – nem alapos, a kollégák kevésbé lesznek magabiztosak az új munkakörükben, romlik az elkötelezettségük, és megnő a kockázata annak, hogy idejekorán új, izgalmasabb pozíciót keresnek.
Egy friss felmérés szerint azoknál a vállalatoknál, ahol jól megtervezett, alapos beillesztési program működik, 50 százalékkal magasabb az új belépők megtartása és 62 százalékkal hatékonyabb a munkavégzésük.  
 
Az, ahogyan egy vállalat belépteti az új kollégákat, meghatározza a munkavállalói élményüket, amely nem az első munkanappal kezdődik, hanem már sokkal korábban. A Magyar Bankholding ezért kiterjesztette onboarding programját, és idén októberben már az onboardingot megelőző, preboarding folyamatot is elindította. Az online preboarding az állásajánlat elfogadása és a belépés közötti időszakban érhető el a bankcsoport újonnan felvett munkatársainak, egyediségét pedig a gamifikáció adja, más néven: a teljes digitális folyamat játékosított.   
 
Dobi Kitti, a Magyar Bankholding HR-területért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztéssel az elsődleges cél, hogy a kiválasztási folyamat végétől a belépés napjáig nemcsak kísérjék a leendő munkavállalók útját, hanem fenntartsák a pozitív élményt is, miközben folyamatos kapcsolódást biztosítanak számukra.  

„A játékosított folyamat során élményszerűen tudjuk átadni a belépéshez szükséges információkat, mint például a küldetés vagy a célok. Ezzel szeretnénk csökkenteni a munkahelyváltással járó esetleges félelmeket, illetve így a banki háttérrel nem rendelkező új kollégáink számára kötetlenebb formában tudjuk bemutatni a pénzintézet működését” – fogalmazott Dobi Kitti.  
 
A Magyar Bankholding preboardingja során minden egy online felületen zajlik.

Az új belépők a digitális térben 13 egymásra épülő helyszínen küldetéseket teljesíthetnek párbeszédeken, minijátékokokon és kvízeken keresztül.
A folyamat a vállalati kultúra és értékek bemutatása mellett bevezet a fő munka- és tűzvédelmi, valamint speciális banki ismeretekbe, érthetően elmagyarázza a mindennap használt szakkifejezéseket, és kedvet csinál a számtalan munkavállalói programhoz.

A küldetések közt – a vállalat stratégiájához hasonlóan – hangsúlyos a fenntarthatóság. A játékos beléptetés során mindenki fákat gyűjthet egy-egy jó döntésével. Ezeket a fákat később a valóságban, a Magyar Bankholdinggal közösen lehet elültetni.  

 

A hazai tulajdonú Magyar Bankholding Csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja.
A sztenderd gamifikációs elemek – így a feladatok és a díjazás – használata mellett a felépített kerettörténet, a küldetés erősíti a felhasználók bevonódását. A rendszerben eltöltött idő és a feladatok sikeres megoldása során a kollégák virtuális pénzt gyűjtenek, amelyet ajándéktárgyak formájában tudnak levásárolni az első munkanapjukon. 
 
A preboarding felületet a Games for Business fejlesztette, és októbertől találkozhatnak vele a Magyar Bankholdinghoz csatlakozó új kollégák.

Fotó: Magyar Bankholding

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A diákok több mint fele tanulna mesterséges intelligenciával, de csak kevesen férnek hozzá az iskolában

Németországban és Ausztriában tízből négy tanuló fér hozzá az AI-hoz az osztályteremben, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban ez az... Teljes cikk

Vajon megtaláljuk az egyensúlyt az ember és az AI között? - avagy az AI emberi arca

Vajon mit tartogat 2024-ben a mesterséges intelligencia? 2023-ban minden eseményen téma volt az AI és ember kapcsolata, hatása egymásra. HR szempontból... Teljes cikk

Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk