Megjelent: 1 éve

Gamifikált preboardingot vezet be a Magyar Bankholding

A hazai HR-szakmában is újszerűnek számító gamifikált, más néven játékosított preboarding folyamatot vezetett be a Magyar Bankholding. A preboarding, vagyis az állásajánlat elfogadásától a belépés napjáig tartó folyamat a digitális térben zajlik.

magyar bank holding-
images

A rendszer bevezetése illeszkedik a bankcsoport HR stratégiájába, amelynek egyik fő eleme a folyamatok digitalizálása. 

Ha egy vállalat onboarding programja – amelynek során az új belépőt megismertetik a szervezettel, illetve segítik a beilleszkedését, hogy a csapat értékes tagjának érezze magát – nem alapos, a kollégák kevésbé lesznek magabiztosak az új munkakörükben, romlik az elkötelezettségük, és megnő a kockázata annak, hogy idejekorán új, izgalmasabb pozíciót keresnek.
Egy friss felmérés szerint azoknál a vállalatoknál, ahol jól megtervezett, alapos beillesztési program működik, 50 százalékkal magasabb az új belépők megtartása és 62 százalékkal hatékonyabb a munkavégzésük.  
 
Az, ahogyan egy vállalat belépteti az új kollégákat, meghatározza a munkavállalói élményüket, amely nem az első munkanappal kezdődik, hanem már sokkal korábban. A Magyar Bankholding ezért kiterjesztette onboarding programját, és idén októberben már az onboardingot megelőző, preboarding folyamatot is elindította. Az online preboarding az állásajánlat elfogadása és a belépés közötti időszakban érhető el a bankcsoport újonnan felvett munkatársainak, egyediségét pedig a gamifikáció adja, más néven: a teljes digitális folyamat játékosított.   
 
Dobi Kitti, a Magyar Bankholding HR-területért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, a fejlesztéssel az elsődleges cél, hogy a kiválasztási folyamat végétől a belépés napjáig nemcsak kísérjék a leendő munkavállalók útját, hanem fenntartsák a pozitív élményt is, miközben folyamatos kapcsolódást biztosítanak számukra.  

„A játékosított folyamat során élményszerűen tudjuk átadni a belépéshez szükséges információkat, mint például a küldetés vagy a célok. Ezzel szeretnénk csökkenteni a munkahelyváltással járó esetleges félelmeket, illetve így a banki háttérrel nem rendelkező új kollégáink számára kötetlenebb formában tudjuk bemutatni a pénzintézet működését” – fogalmazott Dobi Kitti.  
 
A Magyar Bankholding preboardingja során minden egy online felületen zajlik.

Az új belépők a digitális térben 13 egymásra épülő helyszínen küldetéseket teljesíthetnek párbeszédeken, minijátékokokon és kvízeken keresztül.
A folyamat a vállalati kultúra és értékek bemutatása mellett bevezet a fő munka- és tűzvédelmi, valamint speciális banki ismeretekbe, érthetően elmagyarázza a mindennap használt szakkifejezéseket, és kedvet csinál a számtalan munkavállalói programhoz.

A küldetések közt – a vállalat stratégiájához hasonlóan – hangsúlyos a fenntarthatóság. A játékos beléptetés során mindenki fákat gyűjthet egy-egy jó döntésével. Ezeket a fákat később a valóságban, a Magyar Bankholdinggal közösen lehet elültetni.  

 

A hazai tulajdonú Magyar Bankholding Csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja.
A sztenderd gamifikációs elemek – így a feladatok és a díjazás – használata mellett a felépített kerettörténet, a küldetés erősíti a felhasználók bevonódását. A rendszerben eltöltött idő és a feladatok sikeres megoldása során a kollégák virtuális pénzt gyűjtenek, amelyet ajándéktárgyak formájában tudnak levásárolni az első munkanapjukon. 
 
A preboarding felületet a Games for Business fejlesztette, és októbertől találkozhatnak vele a Magyar Bankholdinghoz csatlakozó új kollégák.

Fotó: Magyar Bankholding

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk

Mesterséges intelligencia 2024-ben: Öt trend, amit a munkavállalóknak tudniuk kell

A mesterséges intelligencia idén még nagyobb hatást fog gyakorolni többek között a munkaerő-felvételi folyamatban az előítéletesség, a befogadás,... Teljes cikk