Megjelent: 6 éve

Gyakornoki programot indít a MAKSZ PR-szekciója

Tantermi képzést, mentori segítséget és az ügyfélkapcsolati munkában való részvételt ígér a leendő gyakornokoknak öt nagy kommunikációs ügynökség. Közleményük szerint a minőségi utánpótlás-nevelést szeretnék elősegíteni.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) idén megalakult pr-szekciójának tagügynökségei közös gyakornoki program életre hívásáról döntöttek legutóbbi szekcióülésükön. Ennek értelmében az ACG Pro, a Café PR, a Grayling, az Uniomedia és a Well PR mostantól azonos, közösen kialakított keretrendszerben működtetik gyakornoki programjukat. A keretrendszert az egyes ügynökségeknél évek óta érvényben lévő saját gyakornoki programok bevált elemeiből állították össze.

Mind az öt kommunikációs ügynökség vállalja, hogy a pályakezdő, leendő szakembereknek legalább egy alkalommal tantermi képzést biztosítanak, illetve gyakornoki idejük során fejlődésüket mentor segíti. A gyakornoki képzést a program elindítói fejlesztési terv mentén valósítanák meg, amelynek része lenne a fiatalok bevonása az ügyfélkapcsolati munkába.

A leendő gyakornokokkal szemben alapelvárás, hogy minimum 3 hónapot maradjanak a nekik lehetőséget biztosító ügynökségnél, és kellően motiváltak legyenek a munkavégzés, a tanulás iránt. A MAKSZ pr-szekciójának tagjai ugyanakkor fenntartják maguknak a jogot, hogy maguk válasszák ki a képzésben részt vevő fiatalokat a jelöltek közül. A programra a MAKSZ-nál, illetve az öt ügynökség bármelyikénél jelentkezhetnek, akik valódi fejlődést és nem csak egy lepecsételt papírt várnak el a szakmai gyakorlattól.

„A programtól az ügynökségek azt várják el, hogy az egységes és célirányú képzés minőségi szakember-utánpótlást biztosítson a hazai kommunikációs szakma számára” – hangsúlyozta Balatoni Zsófia, az Uniomedia elnöke, a szekció vezetője.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter