Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Gyes előtti vagy emelt munkabéren fizetik ki a felgyűlt szabadságomat?

11 otthon töltött év és 4 gyermek szülése után mennék vissza dolgozni. Kb. 110 nap szabadságom gyűlt össze, a gyerekek előtt 8 órában dolgoztam bruttó 240.000 Ft-ért, most pedig 4 órás munkára mennék vissza, ennél alacsonyabb bérért. A kérdésem: amikor kiveszem a felgyűlt szabadságomat, akkor még a régi munkabéremet fizetik vagy az újat? És ha elmegyek máshová dolgozni, ki kell fizetniük a szabimat, igaz? A régi béren?

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Nagyon jó a kérdése. Amennyiben a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadságról visszajön és részmunkaidős foglalkoztatást választ, abban az esetben a távolléti díjat az alacsonyabb összeggel fogják számolni. A távolléti díjat ugyanis az esedékesség időpontjában érvényes alapbér alapján kell számolni, az pedig a távollét kezdő időpontja. Amennyiben jogosult a gyermekek életkora alapján részmunkaidős foglalkoztatást választani, javasolom, hogy azt a szabadság kivételét követően kérje. Amennyiben munkaviszonya megszűnik és a szabadságát a munkáltató megváltja, abban az esetben az esedékesség időpontja a munkaviszony megszűnésének az időpontja. Itt is az alacsonyabb összeg fog számításba jönni.

Boldog Karácsonyt és jó egészséget kívánok.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter