Megjelent: 4 éve

Ha folyton a telefonját babrálná, Ön dopaminra vágyik

Csoportban, családokban, szervezetekben élünk, olyan szervezetekben, amelyeknek saját, jól felismerhető kultúrája van. Mit tesz ez a kultúra? Ahol az együttműködés a természetes az emberek számára, és ez örömteli, ott mélyreható biológiai működések indulnak be, amelyek további együttműködésre, problémamegoldásra, nyitottságra, akár áldozatvállalásra motiválnak minket - hormonális szinten is.

images

Az endorfin és a dopamin  egyedül is megszerezhető „jóérzés” hormonok, míg az oxytocin és szerotonin csak a másokkal való kapcsolódásban termelődnek bennünk. A hormonok adta jó érzés, boldogság felülír mindent, az általuk elérhető jó állapotra, jó érzésre vágyunk. Ismerjük az endorfin adta mámort, sportolók ismerik a futók mámorát. Fizikai erőfeszítéseket fájdalommentesítő anyag ez, ami egy nagy nevetés hatására is termelődik bennünk, kiváltja az empátia és együttérzés. Dolgozott már jó csapatban kifulladás utánig is, és még élvezte is? Nos.. ez az endorfin.

Ha Ön alig várja, hogy megnézze a telefonján az e-maileket, vagy a facebookon a legújabb postokat, esetleg vezetőként türelmetlenül kutatja a legújabb excel táblában vagy riportban az eredményeket  - ön dopaminra vágyik. Ez a hormon növeli a teljesítőképességünket - mentálisan.

Energizál, tettre késszé tesz, cselekszünk a hatására. Könnyen válunk dopaminfüggővé, reszkető kézzel kapva a mobilunk, a FB, a számok után, jó esetben. De a dohányzás, a szerencsejátékok, az online játékok is mind erre építenek. A jó oldala ennek az, hogy dopamin hatására az orvosoknál 19 százalékkal pontosabb diagnosztizálást, értékesítésben 37 százalékos növekedést is mértek.

Dopamin tablettával nem lehet tömni a munkavállalókat - bár vezetők, amikor a dopaminról beszélünk, ezzel tréfálkoznak - viszont a célállítás, a célhoz vezető út megépítése, a problémák megoldása - nos, ezek mind egészséges és produktivitást eredményező módon termelnek bennünk dopamint.

Az ember persze nem csak a saját sikeréért küzd, ha lehetősége van rá, akkor együttműködik, támogat. Ezt az együttműködő magatartást az oxytocin és a szerotonin váltja ki.

Az oxytocin hatására nyitottak és barátságosak leszünk, problémamegoldó és kockázatvállalási hajlandóságunk nő, támogató módon fordulunk egymás felé. Az oxytocint az empátia és szeretet érzések váltják ki, mint a barátság, szerelem, bajtársiasság, kollegialitás. És az érintés.

Ez az oka annak, hogy minden kultúrának megvannak az érintéses rituáléi, amelyeket az emberek akkor használnak, mikor találkoznak egymással.  A kézfogás, kézcsók, puszi és orr összedörgölés mind azt hivatottak biztosítani, hogy az érintett egyedekben megugorjon az oxytocin szint és tudjanak bizalmat érezni, együttműködni - és ezáltal túlélésére képessé válni. Ne feledjük, az ember úgy vált e bolygó csúcsragadozójává, hogy se karmai, se agyara, de még egy tisztességes szarupáncélja sincs, sőt, az állatok többségéhez képest még lassú is, és ügyetlen a mozgása. De képes volt a magas szintű kooperációra és segítésre, sőt, a másokért való áldozatvállalásra is. Nos, ezt az áldozatvállalást jutalmazza jó érzéssel a szerotonin, amikor a másokért végzett cselekvéseinket elismeri a közösség.

Felszabadul bennünk a szerotonin és hirtelen hatalmasnak, erősnek és mindenre képesnek érezzük magunkat, s ez arra sarkall, hogy még többet tegyünk a  - valójában - törzsünkért.

A környezetünk ma olyan impulzusokkal áraszt el bennünket, ami első sorban a stresszhormon - kortizol termelődését segíti, illetve a dopamin vérünkbe áramlását idézi elő.

A kettő együtt veszélyes egyveleg. A kortizol az elszigetelődés, a személyes veszélyeztetettségünk megélésékor termelődik és primer „ üss vagy fuss” reakciót vált ki, hosszú távon elszigetelődés, kifáradás, kiégés a „túladagolás” eredménye. Ehhez társul az információdömping (email, számok, stb.) dopaminpörgető hatása - s ez a két hormon egyéni küzdelmekre, bizalmatlanságra indít bennünket, ezzel megnehezítve a folyamatok működtetését, lassítva a megállapodások létrehozását és veszélyeztetve ezek stabilitását...

Könnyen belátható, hogy ez zsákutca.

A megoldás a kapcsolati, feladat és változás oldalt harmóniában kezelő rezonáns kultúra és vezetés. Erről következő cikkünkben írunk.

Toldi Zsuzsanna
Aquilone Training Kft.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nem a home office-ra épül majd az új céges világrend

A koronavírus-járvány bebizonyította, hogy a sebezhetőség felvállalása, az őszinteség csak még hitelesebbé teszi a vezetőket. Az irodapiac... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Vilma Pavlova, TV2 Csoport

A TV2-nél már szinte mindenki visszatért az irodába, de a home office lehetősége is megmarad. A változó világban nehéz minden eshetőségre... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Cseh Miklós, Szerencsejáték Zrt.

104 hétre meghosszabbított munkaidőkeret: így akár két év alatt is le lehet dolgozni az elmaradt órákat. Az emberi kapcsolatok hiánya miatt csak a... Teljes cikk