Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Hiány- és fizikai szakmákat népszerűsítenek

A gyakorlatigényes hiány- és fizikai szakmák népszerűsítése, a pályaorientáció segítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara két helyi vállalkozással kedden Hajdúböszörményben - írja az MTI.

Kathiné Juhász Ildikó, a kamara hajdúböszörményi elnöke kiemelte: a gazdaságban versenyelőnyt jelent a minőségi munkaerő, a termelés létfontosságú eleme a humánerőforrás.

A magyar szakképzés értékes múlttal, tradícióval rendelkezik, de mára komolyan érzékelhetőek az elmúlt évtizedben felhalmozódott problémák: a hazai szakképzés fokozatosan strukturális munkanélküliséget teremtett, aminek a következményeként ma már a szükségesnél kevesebb a megfelelő szakember - mutatott rá a kamarai vezető.

A kereskedelmi és iparkamara fontos feladatának tekinti a gazdaság versenyképességének javításának alapjául szolgáló jó szakemberképzést, amit Hajdúböszörményben pályaorientációs tanácsadással, tájékoztatók, üzemlátogatások, pályaválasztási rendezvények, motiválás rendhagyó kihelyezett tanórák, csoportos foglalkozások, szülői értekezletek koordinálásával támogat - sorolta Kathiné Juhász Ildikó.

Hozzátette: a kamara szervezésében októberben tartják a Nyitott kapuk hónapját, amelynek keretében több mint tíz hajdúböszörményi vállalkozás nyitja meg kapuit az általános iskolások és szüleik előtt, s bemutatják milyen körülmények között és milyen munkára várják a jövő szakembereit.

A felületvédelemmel tüzihorganyzással és ipari járdarácsok gyártásával foglalkozó, a sajtótájékoztatónak otthont adó Nagév Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint a területükön máris óriási a szakemberhiány. "Van jól felszerelt gyárunk, vannak modern gépeink, amelyek állnak, ember nélkül" - érzékeltette a nehéz helyzetet a vállalkozó megjegyezve, hogy például a szerszámkészítők átlagéletkora 55-60 év az üzemükben, fiatal szakmunkás pedig nincs. Ugyanakkor a termékeikre szükség van, a 249 főt foglalkoztató vállalatcsoportjuknak tavaly 4,5 milliárd forint árbevétele volt.

Hasonló problémákat ecsetelt a gépszerkezet-gyártással, fémmegmunkálással foglalkozó, 54 főt foglalkoztató, 470 milliós árbevételű Koha-Steel Bt. szakképzési referense. Hajdú Sándor elmondta: az átlagéletkor náluk 45-50 év között van, s ahhoz, hogy legyen jövőjük, most kell gondoskodni a szakmunkás-utánpótlásról.

Ehhez remélnek segítséget a kamarai együttműködéstől, amihez várhatóan egyre több vállalkozás csatlakozik, hogy összefogva, műhelyeiket, telephelyeiket, gyáraikat megnyitva segítsék a fiatalok pályaválasztását - fűzte hozzá.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bérügyintéző képzés: a népszerűség töretlen de alkalmazkodni kell a megváltozott igényekhez

Nyelvtudást, informatikai és jogi ismeretek is megkövetel a piac. Itt az ideje, hogy az elvárások és a lehetőségek terén is szintet lépjen a... Teljes cikk

A szaktudás gyors elévülése az IT-szakma legnagyobb kihívása

Az Országos IT Megmérettetés által készített felmérésből kiderül az informatikusok 85 százaléka számára a bérezés mellett jelenleg a szakmai... Teljes cikk

Készségek és kompetenciák fejlesztése élethosszig

Már nem csak élethosszig tartó tanulásra, hanem a készségek, kompetenciák folyamatos fejlesztésére van szükség, ameddig valaki aktív a... Teljes cikk