kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Hogyan találjunk tökéletes pihenési lehetőséget, ha kiszakadnánk a hétköznapok szürkeségéből?

Az életünk gyakran fárasztó és stresszes; hétköznap dolgozunk, hétvégén a házimunkával próbálunk felzárkózni, emellett pedig még magunkkal és a családunkkal is szeretnénk törődni. Ahhoz, hogy ezt az életmódot hosszabb távon fenntarthassuk, fontos az is, hogy időről időre kiszakadjunk a mindennapi rutinból, és lehetőséget adjunk magunknak a feltöltődésre, pihenésre. Ha azonban erre időt és pénzt áldozunk, természetes, hogy nem szeretnénk csalódni, ezért aztán különösen fontos, hogy alaposan megfontoljuk a döntést; az alábbiakban ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Hogyan találjunk tökéletes pihenési lehetőséget, ha kiszakadnánk a hétköznapok szürkeségéből?-

Gondoljuk át, mire is vágyunk

Mielőtt elkezdenénk tervezni a következő nyaralást – vagy egyszerűen a világ elől való elvonulást –, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk. Van, akinek a semmittevés jelenti a tökéletes kikapcsolódást, más aktív nyaralásra vágyik, de olyan is van, aki a kettőt szeretné ötvözni. A pihenés jelentheti azt, hogy egy távoli, egzotikus országba utazunk, hogy leugrunk egy hétvégére Horvátországba, vagy azt, hogy egy magyarországi wellness központban lógatjuk a lábunkat a medence partján.

Amennyiben hosszabb nyaralást, városnézést és kulturális programokat tervezünk, érdemes lehet meglátogatni egy idegen országot. Ha csak egy hosszú hétvégére van időnk, és nem szeretnénk elhagyni a főváros környékét, választhatjuk például a Budapest Airport Hotel Stációt****, ahol minden igényt kielégítő wellness szolgáltatásokban lehet részünk. Gondoljuk végig tehát azt, hogy pontosan mire is vágyunk, majd az igényeket egyeztessük a családtagokéval, hiszen ha közös kikapcsolódásra vágyunk, azt mindenkinek élveznie kell. 

Határozzuk meg a költségvetést

A nyaralás természetesen költséges mulatság, ezért érdemes még az előtt meghúzni a határokat, hogy nekikezdenénk a szálláskeresésnek. Gondoljuk át, hogy mennyi pénzt tudunk az adott időszakban a pihenésre fordítani, és ha azt látjuk, hogy a vágyaink megvalósítására jelenleg nincs keret, akkor kezdjük újra a tervezést. Ha nagyon vágyunk egy komolyabb, távoli utazásra, akkor a legjobb, ha ezt most elhalasztjuk, és a következő hónapokban célzottan gyűjtögetünk. 

Nézzünk utána a lehetőségeknek

Mielőtt kitaláljuk, hogy nagyjából milyen típusú nyaralást képzelünk el magunknak, kezdjünk tudakozódni a lehetőségeinkről; az internetnek köszönhetően ezt már nagyon egyszerűen megtehetjük. 

Ha külföldi utazást tervezünk, először is a repülőjegyeket vásároljuk meg. Szállodát biztosan találunk majd, bárhova is megyünk, de repülőgépjárat nem biztos, hogy minden nap indul a célállomásra, ráadásul a jegyárak között is óriási különbségek lehetnek akár két egymást követő napon is. Nézzünk ki tehát egy kedvező ajánlatot, vásároljuk meg a jegyeket, így biztosan tudhatjuk, hogy hány napra kell programokat szerveznünk és szállást foglalnunk. Ha Magyarországon maradunk, akkor ilyen probléma nincs, hiszen akár autóval, akár vonattal indulunk neki, bármikor eljuthatunk az ország bármely településére.

A következő lépés legyen a tökéletes szálloda megtalálása; ebben a körben is az igényeinket érdemes elsőként átgondolni. Ha például túrázni indulunk, és tudjuk, hogy a szállásra tényleg csak aludni térünk vissza, nem érdemes a költségvetésünk nagy részét erre költeni: egy egyszerű, apró szoba is elegendő lesz, hiszen nem fogunk itt sok időt tölteni. 

Ha viszont az a célunk, hogy az egész napot a szállodában töltsük, wellness programokon vegyünk részt és a medenceparton kényeztessük magunkat, nagyon nem mindegy, hogy milyen szobát foglalunk le. Ilyenkor lehet jó ötlet egy számtalan extra szolgáltatást nyújtó szálloda, mint például a Budapest Airport Hotel Stáció****, ahol megtalálhatjuk a legjobb masszázsok és kezelések mellett a változatos sportolási lehetőségeket és finom ételeket is.

Menjünk biztosra

Ha óvatosabb típusok vagyunk, és nem hiszünk az internetre feltöltött fotóknak, jó ötlet lehet az ismerősök véleményét is kikérni: ha olyan szállodát ajánlanak nekünk, ahol ők már megszálltak, biztosak lehetünk abban hogy tudjuk, mire számítsunk. Érdemes megnézni a szállodákkal kapcsolatban született internetes megjegyzéseket, véleményeket is, hiszen – bár ezek szubjektív álláspontok – belőlük is sok hasznos információt szerezhetünk. 

Otthon is maradhatunk!

A pihenést gyakran az utazással azonosítjuk, ami érthető: néha mindenkinek szüksége van arra, hogy kiszakadjon a megszokott környezetéből, és az otthoni teendőktől távol egy gyönyörű szállodában kivételesen mások kényeztessék őt. Kétségtelen, hogy ez egy kiváló módja a feltöltődésnek, akkor sem szabad azonban kétségbeesni, ha erre éppen nincs lehetőségünk. 

Vigyük haza a nyaralást: egy hétvégére kapcsoljuk ki a telefont, felejtsük el a mosogatást, a vasalást vagy a rendrakást: indítsunk el egy izgalmas sorozatot, rendeljünk egy pizzát, keverjünk egy finom koktélt és két napig el se hagyjuk a kanapét. Meglátjuk, hogy amikor hétfőn újra kilépünk az életbe, teljesen más embernek érezzük majd magunkat.

Engedjük el a stresszt!

Ha pénzt, időt és energiát áldozunk arra, hogy egy új helyre utazzunk, próbáljuk meg ott valóban jól érezni magunkat. Hagyjuk otthon a laptopot, ne nyissuk meg a munkahelyi e-maileket, a vacsora mellett pedig ne az otthoni problémákról, a lakásfelújításról vagy a gyereknevelési elvekről beszélgessünk: osszuk meg egymással a vágyainkat és a jövővel kapcsolatos elképzeléseinket, vesézzük ki a könyvet amit éppen olvasunk, vagy javasoljunk egymásnak néhány jó filmet; a lényeg az, hogy ténylegesen szakadjunk ki a hétköznapokból, és próbáljuk meg élvezni a pillanatot.

 

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk