Megjelent: 4 éve

Így lehet megoldani
A szervezeten belül létrehozott Innovációs Motor egy konkrét üzleti, innovációs problémán dolgozik, és úgy épül fel, mintha egy mini-startup lenne: a csapat tagjai a szervezet különböző részeiről érkeznek és együtt, agilis munkaszervezéssel dolgoznak a megoldandó problémán egy külső agilis coach és stratégiai tanácsadó támogatásával. A lehetséges megoldásokból prototípusokat készítenek, tesztelnek, egészen addig, amíg működő megoldást nem találnak.

A csapat a konkrét projekten dolgozva megtanulja az újfajta működés szemléletét és módszereit, amit aztán majd a projekt konkrét üzleti eredményével együtt vissza lehet vinni a Teljesítmény Motorba.
Ez egy kölcsönösen előnyös, egymást kiegészítő működés a szervezet így kettéosztott része között: a Teljesítmény Motor az erőforrásokat adja, finanszírozza az Innovációs Motor tevékenységét, míg az kidolgozza a új, a jövő szükségleteire adható válaszokat, új üzleti modellt, új termékeket stb., amiket vissza lehet vinni a nagy szervezetbe, hogy az naggyá tegye…
agy2201710

Jól látható, hogy a konstrukció szervezeti szinten leképezi az egyéni szintű tapasztalati tanulás folyamatát: az Innovációs Motor hozza az új tanulásokat és tapasztalatokat, amelyek beépülnek és folyamatosan átszínezik a szervezet "működtető agyát", a Teljesítmény Motort.
Ezzel a módszerrel eredményesen, biztonságosan és tartósan lehet kultúraváltoztatási, működésmód változtatási, akár üzleti modell változtatási folyamatokat is végigvinni, mégpedig úgy, hogy a szervezet a tanulási folyamat közben is már aktuális üzleti problémákon és az üzlet fejlesztésén dolgozik.
teljesitmenymotor201710

(Bővebb leírás a Teljesítmény Motor - Innovációs Motor megközelítésről, és hogy ez hogyan támogatja az innovációt a szervezetekben angol nyelven kollégám Stefan Erschwendner tollából itt található.)

Az LHBS Consulting stratégiai tanácsadó cég hagyományos működésű vállalatoknak segít az ügyfélközpontúbbá, innovatívabbá és agilis működésűvé válásban, a Restart Coaching és Consulting programjai pedig az egyének és teamek fejlődési szemléletre és kreativitásra hangolásával foglalkoznak. A két cég most stratégiai együttműködésre lépett, mert egymást kiegészítve mind szervezeti, mind pedig egyéni és team szinten is képes támogatni szervezetek változtatásra való képességének fejlesztését.

Ez a cikk a HR Pikniken elhangzott előadásunk összegzése.

Varga Renáta (senior consultant, LHBS Consulting)
Kiss Péter (alapító Restart Coaching&Consulting)
www.lhbs.com

www.restart.huCikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Hogyan tanul a szervezeti agy?
2. oldal - Így lehet megoldani
  • 2022.01.19 Időgazdálkodás képzés A résztvevők felkészítése arra, hogy hatékonyabban tudják beosztani idejüket és hatékonyabban tudják elrendezni munkahelyi és otthoni teendőiket. Cél továbbá, hogy személyes hatékonyságuk növelése érdekében fejlődjenek a résztvevők kommunikációs stratégiái. Részletek Jegyek
  • 2022.01.24 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter