Megjelent: 1 éve

Hogyan válassz közvetítőt?

Nem könnyű a termelő cégek mai helyzete, ha a legjobb munkatársakat szeretnék magukhoz csábítani. Sokan érzékelik ezt a problémát, és egyre több kölcsönző, közvetítő jelenik meg a piacon. Azonban ha valódi megoldást akarunk, akkor meg kell találnunk azt a profi humán szolgáltatót, munkaerő kölcsönzőt, és közvetítőt, amely rendelkezik azokkal a kompetenciákkal, amelyeknek például egy termeléssel foglalkozó vállalkozás, vállalat, vagy egy újonnan a piacra lépő humán szolgáltató természetes módon nincs a birtokában.

Ha új munkatársa(ka)t keresünk termelő vállaltunkhoz, nem elég csak egy hirdetést feladni, és várni a jelentkezők garmadáját. Ha nem foglalkozunk a toborzás kérdésével napi szinten, akkor nem fogjuk tudni, hogy pontosan hol is keressük a számunkra legmegfelelőbb munkatársa(ka)t. Ha nem ismernek minket, vagy ne adj Isten rossz híreket hallottak felőlünk, akkor biztosan átlapoznak a hirdetésünkön.

Ha meg is találjuk az új munkatársainkat, a statisztikák szerint nagy az esélye, hogy az első pár hónap során vagy a mi részünkről bizonyosodik be sokuknál, hogy nem fogják tudni hosszú távon ellátni a feladataikat, vagy már akár pár nap után otthagynak minket különböző okokból. Mindez rengeteg plusz időt, és energiát köt le (pl.: munkaszerződés kötés, bejelentés, bérszámfejtés, kiléptetés, határidők figyelése, stb.) vállalatunk adminisztratív részlegénél.

Egy profi csapat leveszi ezeket a terheket a vállunkról. De miről is ismerszik meg a megfelelő humán szolgáltató?


 • Egyrészt pénzügyileg biztos lábakon áll. Hosszú ideje bizonyított, a kölcsönzött munkavállalóinak jogszerű foglalkoztatást biztosít.
 • Rendelkezik a megfelelő kapcsolati tőkével. Tudja, hogy hol kell keresni a potenciális munkavállalókat, és el is tudja Őket érni.

 • Megfelelő bizalmi tőkét alakított ki a tevékenységi területén, aminek köszönhetően az álláskeresők szívesen fogadják az ajánlataikat.
 • A megfelelő információk birtokában képes eloszlatni az adott megbízóval, foglalkoztatóval kapcsolatos ellenérzéseket.
 • Az álláskeresőket részletesen tájékoztatja a munkakörről, felméri kvalitásukat, megszervezi a felvételire való be-, és hazajutásukat.
 • Saját szerződéses munkásjárataival biztosítja a munkavállalók munkába járását olyan településekről, területekről is, ahonnét egyébként ez nem lenne megoldható. Ezáltal kiszélesíti a munkaerő-piaci lehetőségeinket.
 • Szálláslehetőséget biztosít azoknak, akik távolabbról származnak, legyen szó akár határon innen, akár határon túlról érkező munkavállalókról.
 • A foglalkoztatás során ellátja a jogszabályoknak megfelelő munkaügyi adminisztrációs, bérszámfejtési, és TB ügyintézést, ügyfélszolgálata révén pedig személyes kapcsolatot tart fenn a munkavállalókkal, kezeli problémás ügyeiket.


Egy szó mint száz, leveszi a vállunkról a toborzás, foglalkoztatási adminisztráció, munkásjárat-, és szállásszervezés terhét, mellyel megkímél minket rengeteg idegeskedéstől is, ezzel biztosítja számunkra azt, hogy arra koncentrálhassunk, amiben a legjobbak vagyunk, a termelésre.

Jáger László
Man at Work - Toborzási vezető

 • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
 • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
 • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Melyek a top munkaerő-közvetítők és -kölcsönzők? - itt a lista

Néhány héttel ezelőtt jelent meg az angol nyelvű Budapest Business Journalban a toborzási szolgáltatók toplistája. A közvetítőit a Randstad, a... Teljes cikk

Miként nyerjük meg a jó jelölteket?

Temérdek szempont szerepet játszik, hogy egy jelölt bennünket választ vagy inkább máshová áll a kiválasztás során. Különösen fájdalmas ez, ha... Teljes cikk

A toborzási piacot is megtámadta a koronavírus

Drámai a helyzet, ötven százalék feletti bevételkiesésekről kaptunk híreket március második felében munkaerő-közvetítőktől. Teljes iparágakban... Teljes cikk