Megjelent: 13 hónapja

Hogyan válassz közvetítőt?

Nem könnyű a termelő cégek mai helyzete, ha a legjobb munkatársakat szeretnék magukhoz csábítani. Sokan érzékelik ezt a problémát, és egyre több kölcsönző, közvetítő jelenik meg a piacon. Azonban ha valódi megoldást akarunk, akkor meg kell találnunk azt a profi humán szolgáltatót, munkaerő kölcsönzőt, és közvetítőt, amely rendelkezik azokkal a kompetenciákkal, amelyeknek például egy termeléssel foglalkozó vállalkozás, vállalat, vagy egy újonnan a piacra lépő humán szolgáltató természetes módon nincs a birtokában.

images

Ha új munkatársa(ka)t keresünk termelő vállaltunkhoz, nem elég csak egy hirdetést feladni, és várni a jelentkezők garmadáját. Ha nem foglalkozunk a toborzás kérdésével napi szinten, akkor nem fogjuk tudni, hogy pontosan hol is keressük a számunkra legmegfelelőbb munkatársa(ka)t. Ha nem ismernek minket, vagy ne adj Isten rossz híreket hallottak felőlünk, akkor biztosan átlapoznak a hirdetésünkön.

Ha meg is találjuk az új munkatársainkat, a statisztikák szerint nagy az esélye, hogy az első pár hónap során vagy a mi részünkről bizonyosodik be sokuknál, hogy nem fogják tudni hosszú távon ellátni a feladataikat, vagy már akár pár nap után otthagynak minket különböző okokból. Mindez rengeteg plusz időt, és energiát köt le (pl.: munkaszerződés kötés, bejelentés, bérszámfejtés, kiléptetés, határidők figyelése, stb.) vállalatunk adminisztratív részlegénél.

Egy profi csapat leveszi ezeket a terheket a vállunkról. De miről is ismerszik meg a megfelelő humán szolgáltató?


 • Egyrészt pénzügyileg biztos lábakon áll. Hosszú ideje bizonyított, a kölcsönzött munkavállalóinak jogszerű foglalkoztatást biztosít.
 • Rendelkezik a megfelelő kapcsolati tőkével. Tudja, hogy hol kell keresni a potenciális munkavállalókat, és el is tudja Őket érni.

 • Megfelelő bizalmi tőkét alakított ki a tevékenységi területén, aminek köszönhetően az álláskeresők szívesen fogadják az ajánlataikat.
 • A megfelelő információk birtokában képes eloszlatni az adott megbízóval, foglalkoztatóval kapcsolatos ellenérzéseket.
 • Az álláskeresőket részletesen tájékoztatja a munkakörről, felméri kvalitásukat, megszervezi a felvételire való be-, és hazajutásukat.
 • Saját szerződéses munkásjárataival biztosítja a munkavállalók munkába járását olyan településekről, területekről is, ahonnét egyébként ez nem lenne megoldható. Ezáltal kiszélesíti a munkaerő-piaci lehetőségeinket.
 • Szálláslehetőséget biztosít azoknak, akik távolabbról származnak, legyen szó akár határon innen, akár határon túlról érkező munkavállalókról.
 • A foglalkoztatás során ellátja a jogszabályoknak megfelelő munkaügyi adminisztrációs, bérszámfejtési, és TB ügyintézést, ügyfélszolgálata révén pedig személyes kapcsolatot tart fenn a munkavállalókkal, kezeli problémás ügyeiket.


Egy szó mint száz, leveszi a vállunkról a toborzás, foglalkoztatási adminisztráció, munkásjárat-, és szállásszervezés terhét, mellyel megkímél minket rengeteg idegeskedéstől is, ezzel biztosítja számunkra azt, hogy arra koncentrálhassunk, amiben a legjobbak vagyunk, a termelésre.

Jáger László
Man at Work - Toborzási vezető

 • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
 • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
 • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hová tart a recruitment szakma, ha már 1 milliót is fizetnek egyetlen jó jelöltért?

Hazánkban - ahogy az a KSH legutóbbi elemzései mutatják - emelkednek a bérek. Ez szinte minden szektorban megfigyelhető, úgy a termelésben, ahogy a... Teljes cikk

6 fontos tudnivaló munkaadóknak

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása számos területen jelenthet megoldást a munkaerőhiányra. A Prohuman szerint sok vállalatnál... Teljes cikk

A munkaerő legyen veled! - De milyen szerződéssel?

A régiót sújtó krónikus munkaerőhiány kezelésére gyakori megoldás manapság, hogy egy vállalkozás munkaerőt biztosít egy másik részére. Nem... Teljes cikk