Megjelent: 4 éve

Hogyan vállalhat munkát a külföldön tanuló diák?

Ha külföldön a tanulmányok nem is mindenhol, de a megélhetés komoly összegekbe kerülhet, így a diákoknak ezek finanszírozása érdekében gyakran munkát kell vállalniuk. Nem árt tudni, mire érdemes odafigyelni. Ezt szedte össze az Eduline.

Egy friss Tárki kutatás szerint a diákok kétharmada külföldre készül, akár tanulni, akár dolgozni, vagy együtt a kettő.

Munkavállalási engedélyre még teljes munkaidőt vállaló diákoknak sincs szüksége, uniós állampolgárként. Több országban nem korlátozzák a vállalható munkaidőt, de van, ahol a helyiek sem vállalhatnak teljes állást a tanulmányok mellett. A szabályozásnak az adott országban érdemes utánanézni.

Adózni a külföldön végzett munka után is kell ott helyben, és befizetni a járulékokat. Ha valaki egy évben legalább 6 hónapot él egy adott országban, akkor ott fog adóügyi illetékességgel rendelkezni. A vonatkozó külön szabályozásokra a kettős adózást elkerülendő, szintén érdemes figyelni.

Eduline
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter