kapubanner for mobile
Szerző: Kis Eszter
Megjelent: 10 éve

HR Blogok itthon és a nagyvilágban

Ördögi HR-es Hölgy, Cinikus Lány és HR Bartender - na meg persze itt van nekünk Jobangel és Dolgozómami is. HR Blogok szemezgetése következik szerte a világból és persze Magyarországról: melyik szakmai blog miről szól, miért érdemes olvasni, hogyan indult.

Creative Chaos HR - Victorio Milian New Yorki-i HR-szakember blogjában interjúkat találunk HR- vezetőkkel és menedzserekkel többek között arról, hogyan kezdték ezt a munkát, a szakmát érintő aktuális trandekről, problémákról, valamint rendszeresen ír a közösségi média szerepéről, használhatóságáról.

Steve Boese leginkább a HR és a technológia témájában publikál, például arról, hogy ezen a területen személyzeti szempontból melyek a legfrissebb követhető trendek. Így például legutóbb arról írt, hogy egyre több a digitálisan rendelkezésre álló adat, melyek alapos elemzése segítheti a HR munkáját úgy. Ezáltal a HR komoly üzleti értéket tud hozzátenni az adott cég munkájához.

Tim Sackett blogja egyszerre személyes és szakmai is, ahogy a főcímben is jelzi, profi HR-es, apa és sportember. Alapvetően a tehetségek felkutatásával, toborzással foglalkozik. Miközben könnyen emészthetőek és humorosak az írásai, nagyon hasznos tanácsokkal is szolgál, például akár arról, hogy hogyan lehet megtartani az értékes dolgozót.

A HR Capitalist blog HR generalistáknak adhat jó tippeket kezdőtől a legfelsőbb szintekig. A blog írója Kris Dunn megosztja tapasztalatait a HR gyakorlatokról, toborzásról, technológiáról és a teljesítményértékelés témakörében. Legutóbbi bejegyzése éppenséggel arról szól, hogy egy blog vezetése szakmai témában mit jelenthet a karrier, az önéletrajz szempontjából.

Az Evil Hr Lady, vagyis az „Ördögi HR-s hölgy” valójában egyáltalán nem valami gonosz, akadékoskodó vagy kritikus szerző, Suzanne Lucas éppenséggel gyakran válaszol meg segítségkérő üzeneteket a blogján, azon kívül, hogy megoszt friss, fontos szakirodalmat és saját tapasztalatait is.

Shauna Morke, a HR Minion, aki felvállalja, hogy nem ő a szakma óriása, mégis van véleménye, és szerteágazó tapasztalata, amit közérthetően, nem a szakzsargon nyelvén, ráadásul humorosan oszt meg, például a munkahelyen szerezhető rossz tapasztalatokról is.

A HR Bartender komolyabb hangvételben, sok háttértudással és háttérinformációval, elméleti információkkal megtámogatott írásokat közöl, olyan linkekkel, amelyeken keresztül tovább lehet haladni az adott témában, ha valakit érdekel. A szerző azonban nem csak HR, hanem üzleti témákat is gyakran érint. Többek között arról is, hogy milyen 5 jel utal arra, hogy ideje állást váltani.

A Cinikus lány, (The Cynical Girl), Laurie Ruettiman egyszerre kíméletlen, humoros és lényegretörő. Elsősorban karriertanácsadó, de azon kívül, hogy írásai hasznosak, jó olvasni őket a stílus miatt. Azonban érdemes tudni, hogy maga a blog ezen név alatt meg fog szűnni, és a szerző immár saját nevével fémjelezve indít másik oldalt. Úgyhogy inkább azt érdemes elkezdeni olvasgatni.

A HR Portál maga is szokta szemezgetni a legjobb szakmai témájú blogbejegyzéseket, melyek legtöbbje a HR Blogon is megjelenik. Most csak néhányat emelnénk ki ezek közül, például JobAngel, vagyis Fazekas Éva blogját, aki alapvetően az álláskeresőknek ad praktikus tanácsokat, és hívja fel munkaerőpiaci trendekre a figyelmet. Megkérdeztük, hogyan indult a blog és mik az alapvető célok.

„A blog eleinte egy technikai felület volt, mert jónéhány ismerősöm elküldte az önéletrajzát véleményezésre, és gyakorlatilag ugyanazokat a hibákat láttam mindegyikben. Szövegszerkesztési hibák, túl általános megfogalmazások, nem releváns információk megjelenítése, pontatlanul leírt tudásanyag, nehézkes megfogalmazás. Ezeket az észrevételeket eleinte egyesével megírtam mindenkinek, de ez nagyon sok időt vett igénybe, így blogposztokban dolgoztam ki azokat a tanácsokat, amik általános érvényűek minden álláskeresőre. A blog olvasói többnyire álláskeresők és olyan toborzással, kiválasztással foglalkozó szakemberek, akiknek nem ez a fő területük, de vezetői munkájuk során a CV-értékelés, kiválasztás feladatköre is felmerül.”

Mint JobAngel írja, gyakran érkeznek olyan panaszok, hogy az érintettek nem értik, miért is utasították őket vissza, a reménybeli munkáltató nem indokol, sőt gyakran egyáltalán vissza sem jelez. Ebből pedig az álláskereső nem igen tud tanulni, csak kétségbeesett és tanácstalan lesz. Ezt a hiányt próbálja pótolni a blog.

„Elemezve az álláspályázati anyagokat és ismerve az álláspiac sajátosságait, javaslatot tudok tenni, hol lehet javítani az álláskeresésén a hatékonyság érdekében. Időnként teljes álláskeresési stratégiát kell kialakítani: a pályaelhagyók, a pályakezdők vagy pályamódosítók nem tudják, hogyan kommunikálják az álláspiaccal a céljaikat, szándékaikat, indokaikat, ebben is tudok pár ötlettel szolgálni sokaknak.
Ha az álláspályázat sikeres, a következő megmérettetés az állásinterjú. Általános viselkedési normákról szóló cikkek tömegesen elérhetők, de az, hogy egy bizonyos pozícióhoz, egy bizonyos szakmai múltú jelöltnek milyen kérdéseket érdemes feltenni, általánosságban a jelölteknek mire érdemes figyelnie az állásinterjú során, nem elérhető sehol. Látva a CV-t, az álláshirdetést, erre is lehetnek ötleteim.”

Az OnlineHR gazdája Tímár Krisztina eredetileg magából akarta csak kiírni a gondolatait, ráadásul mint írja kevés vállalati HR-es osztja meg tapsztalatait nyilvánosan, ezen szeretne változtatni. Ő alapvetően a szakmának ír.

„Középiskolában és az egyetemen is nagyon szerettem fogalmazásokat írni, de ahogy elkezdtem dolgozni ez abbamaradt. Most örülök, hogy a blogommal újra visszatért az írás az életembe. Jó érzés megírni egy cikket, és megosztani hasonló gondolkodású emberekkel.

A legjobb, amikor olyat tudok írni, amivel gondolatokat ébresztek a HR-szakma képviselőiben. A vállalatok versenyképessége nagyban függ attól, hogy a HR-esek lépést tartanak-e a trendekkel, ezért igyekszem olyan témákat bedobni, amiket aktuálisnak tartok, hátha ezzel másoknak is segíthetek.”

Repka Ágnes alias Dolgozó mami az anyukákat célozza meg, nekik kíván tanácsot adni, segítséget nyújtani a gyermekvállalás utáni visszatérésben a munka világába, illetve az útkeresésben, akár az atipikus foglalkoztatás terén.

„A szülési szabadságom alatt kezdtem el a blogot, eleinte csak egy kis szakmai elfoglaltságnak, "agytornának" szántam az otthon töltött idő alatt. Hamar kinőtte azonban magát ez a kis "ujjgyakorlat", és egy olyan elismert szakmai blog lett belőle, amit most már több, mint 10.000 anyuka, kismama (és néha kispapa is) olvas havi szinten. Mindig is érdekelt a nők helyzete a munkaerőpiacon, a női karrier titka, az esélyek egyenlősége vagy inkább egyenlőtlensége, ám amióta anya lettem, mindez többszörösen felerősödött. Nap, mint nap látom, hogy mekkora dilemma előtt áll egy fiatal, vagy már nem is annyira fiatal nő, amikor az élete egyik legszebb teendője, a gyermekvállalás-gyereknevelés és az állása biztonsága között habozik, olyan választás elé állítva, ami nem szabadna, hogy előforduljon. Tanácsaimmal, tapasztalatommal szeretnék ebben segíteni nekik.”

A blog célja pedig az, hogy a nők egy kicsit tudatosbban álljanak saját jogaikhoz, ha munkáról van szó, hogy ne tehessenek meg bármit velük.

„Az én célom az, hogy minél több anyukának fejlődjön a jogi tudása és a jogérvényesítési képessége, hogy ne csak passzív elszenvedői legyenek a munkáltatók néha látványosan jogellenes szándékainak, hanem aktívan tudják befolyásolni a munkajogviszonyban a történéseket, és ha kell, meg tudják védeni magukat! Álláskeresés és karrier témáknál pedig a tudatos tervezést, a pályázást, az interjúra való felkészülést s az apró trükköket, tippeket próbálom meg megtanítani. Vannak könnyedebb, viccesebb témák, írások is, hiszen nagyon komolyan gondolom, hogy humor és irónia nélkül nem lehet sem élni, sem dolgozni, sem gyereket nevelni .”

Mindhárom szerző számára fontosak az olvasói visszajelzések, mert gyakran az olvasói kérdések, felvetett esetek, problémák befolyásolják a blogok tematikáját is, mert így tudnk a bloggerek olyan cikkeket írni, ami leginkább érdekli az olvasókat. Persze sokszor egyedi esetekben is megpróbálnak segíteni.

Dolgozó mami: „Jelenleg már olyan sokan fordulnak hozzám a blogon folytatott ingyenes tanácsadás keretein belül, hogy csak 2-3 hetes késéssel tudok válaszolni, hiszen nekem is van egy kislányom, családom, munkám. De mindenkinek válaszolok, mert tudom, látom, hogy mennyire fontos sokaknak ez a fajta önzetlen segítség, s máshol nem kapnának választ a kérdéseikre. (Bár, néha csak elég lenne a lap tetejére görgetni, és elolvasni a cikket - benne van a válasz.)”

JobAngel: „Először is nagyon sok városi legenda, tévedés és pletyka terjed arról, hogyan történik a kiválasztás folyamata. Ezeket a tévedéseket érdemes eloszlatni, mert sokat ártanak az álláskeresőknek. Például nem igaz, hogy csak kapcsolati úton lehet állást találni; nem számít, hová lett a fénykép elhelyezve a CV-be, de az igen, hogy ha kérnek, akkor legyen rajta. Vagy: a motivációs levél nem egy közhely-halmaz, amit elvárnak a kiválasztók, hanem egy nagyon jó kommunikációs eszköz az álláskereső számára. Ezekről hiedelemekről a blog kommentjeiből vagy a nekem küldött e-mailekből, konkrét kérdésekből értesülök, ezek után tudok rájuk szakmailag, álláskeresőket segítve reagálni.

Másodszor, egy-egy konkrét álláskeresőt segítve kiderül, hogy a módszer, stratégia, amit kitaláltunk közösen, működik-e. Azok az álláskeresők, akik később beszámolókat, visszajelzéseket küldenek számomra, az én bloggeri munkámat is nagyban segítik és a többi álláskeresőért is sokat tesznek, ezért hálás vagyok nekik.”
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
CSR-tól az ESG-ig: a píárszínezetű jófejségtől, a kötelező fenntarthatósági meggyőződésig

Az üzleti világban is egyre inkább elfogadottá, sőt uniós szabályozás nyomán kötelezővé válik, hogy a profiton túl is van élet, és a... Teljes cikk

Onboarding kihívások egy kkv-nál

HR Szubjektív rovatunkban Pataki Orsolya, a BA-HA-MA'S Kft. HR menedzsere kérdez, miután válaszolt Marázi Judit HR szakértő és szervezetfejlesztési... Teljes cikk

Milyen közös munkára van szükség a vezetők és a HR között a toborzás és megtartás témájában?

HR Szubjektív rovatunkban Marázi Judit HR szakértő és szervezetfejlesztési tanácsadó kérdez, miután válaszolt Oláh Henrietta, a Givaudan HR Global... Teljes cikk