Megjelent: 15 éve

Így írjunk álláshirdetést! - Struktúra, hívó szavak, gyakori hibák

A rosszul megfogalmazott álláshirdetés elvesztegetett idő és kidobott pénz, állítja Dorozsmai Judit, az ahc international személyzeti tanácsadó ügyvezető igazgatója, akit arra kértünk foglalja össze, milyen a jól összeállított álláshirdetés, milyen hibákat tanácsos elkerülni, milyen hívó szavak vonzhatják a megfelelő pályázókat.

images

Az álláshirdetések tömör, jól megszerkesztett és a megfelelő médiumban történő célirányos feladása a sikeres munkatárs megtalálásának, vagy közvetítésének alapja. Minden szónak még a mondatok sorrendjének is jelentősége van. Fontos, hogy mindig igazat mondjunk, ezzel a szavahihetőségünket hosszútávon megőrizhetjük. A rosszul fogalmazott álláshirdetés, elvesztegetett idő és kidobott pénz.


A hirdetéseknek az alábbi kérdésekre kell választ adni:

Ki és miért keres?

A megbízóról legalább annyi információt közölni kell, hogy nemzetközi, vagy magyar cég, melyik szektorban tevékenykedik és hol lenne az állás. Ha bővíti tevékenységét és új feladatra keres akkor ez "hívó szó" is lehet.

Kit keres?

A pozíció megnevezését általában a munkaadók határozzák meg. Egyre elterjedtebbek az angol kifejezések, sajnos sok állásra nincs magyar kifejezés. Ez elég furcsán cseng a magyar szövegkörnyezetben, de aki azon a területen dolgozik, az érti, aki meg nem érti, az általában nem is rendelkezik a megfelelő tapasztalattal.

Milyen feladatra?

A feladatok felsorolása tőszavakban is történhet, munkaköri leírásnak itt nincs helye

Milyen feltételekkel?

Végzettség, nyelvtudás és gyakorlat a legfontosabb, de itt a helye az egyéb elvárásoknak például adottságok, személyiség tulajdonságok

Mennyiért?

Ha tehetjük, - és a megbízó hozzájárul, adjunk mindig korrekt tájékoztatást a várható jövedelemről és az egyéb juttatásokról, még akkor is, ha ettől a pozíció kevésbé vonzó. Ne írjuk soha, hogy "versenyképes" ajánlat, ha az, nem az.

Ha a pozíció későbbi perspektívát jelent, úgy ezt feltétlenül jelöljük meg! Ez akár "hívó szó" is lehet.


A hirdetések szerkesztése:

Általános tapasztalat, hogy az álláskeresők mintegy fele nem olvassa el figyelmesen a hirdetést, "rácuppan" minden állásra, ezzel nem kíméli magát a felesleges elutasításoktól. Minél áttekinthetőbb, tagoltabb a hirdetés, annál kisebb ez a hibaarány.

Újabban divatosak és egyre elterjedtebbek azok a hirdetések, ahol a szövegkeret teljes szélességét kihasználva, folyamatosan, tagolás nélkül, teljes mondatokban jelenítik meg a tudnivalókat. Ez a megjelenési forma, bár több információ megosztására ad lehetőség, szerintem áttekinthetetlen, a felületes olvasó átsiklik rajta.

Hirdetési hibák:

Általános hiba, hogy a hirdetők elmulasztják a legfontosabbat, a végzettségre és gyakorlatra vonatkozó elvárások közlését, helyette hosszan ismertetik az ideális pályázó személyiségbeli tulajdonságait. Ilyenkor bizony sokan magukra ismerhetnek... Csak győzzék a kiválasztást végzők az önéletrajzokat megválaszolni.

A pozíciók újrafogalmazása, átnevezése és újrahirdetése, bővítheti a pályázatok számát. Különösen akkor hatásos, ha összetett munkakörökről van szó. Például egy műszaki termékeket értékesítő munkakörnél éppúgy kereshetünk egy értékesítési vénával rendelkező műszaki végzettségű, mint egy kereskedelmi végzettségű, de műszaki affinitással rendelkező jelöltet. Ennek megfelelően más-más munkaköri megnevezések alatt hirdethetünk.

Karácsony Zoltán
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter