Megjelent: 9 hónapja

Indul a gondoskodó elbocsátás program az Electroluxnál, 600 embert építenek le

Több hullámban, hozzávetőleg 600 főt érintő létszámcsökkentés kezdődik októberben az Electrolux nyíregyházi gyárában, a vállalat pszichológiai konzultációval, reziliencia tréninggel és álláskeresési tanácsadással is segíti őket.

Gondoskodó Elbocsátás Programról született döntés a nyíregyházi Electroluxnál, amelyet a korábban bevezetett, maradást ösztönző juttatásokon felül kínál a vállalat az átszervezésben érintett munkatársai részére.

A dolgozói érdekképviseletekkel kötött megállapodás számos olyan ingyenes támogatási elemet tartalmaz, amely segítséget nyújthat a sikeres álláskereséshez, munkahelyváltáshoz.

A megállapodás előzménye, hogy az Electrolux 2023. február 1-jén bejelentette: nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában a lényegesen megváltozott üzleti környezet és alacsony kereslet miatt. 

Több hullámban, hozzávetőleg 600 főt érintő létszámcsökkentés októberben keződik a nyíregyházi gyárban, az utolsó termelési nap várhatóan december 15. lesz.

Széleskörű támogató programról született megállapodás amelynek két fókuszterülete a munkatársak megtartását ösztönző juttatási rendszer kidolgozása, valamint a Gondoskodó Elbocsátás Program elindítása.

Az Electrolux Kollektív szerződése jóval kedvezőbb feltételeket biztosít a munkavállalóknak a Munka Törvénykönyvében meghatározottaknál. Emellett a leépítések februári bejelentést követően a havi termelési bónusz mértékét is jelentősen növelte a vállalat, valamint a leállítási ütemtervben meghatározott ideig a vállalatnál maradó munkavállalók további három havi hűségbónuszra lehetnek jogosultak.

„A munkatársak elhelyezkedését támogató programunk 8 területre fókuszál. A megvalósításhoz igénybe vesszük külső, szakértő partnerek támogatását is. Stratégiai megállapodást kötöttünk a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályával, akikkel a kezdetektől fogva szoros az együttműködés” - mondta Muszik Kinga, az Electrolux nyíregyházi gyárának interim HR vezetője, aki korábban a vállalat jászberényi porszívógyárának HR vezetőjeként dolgozott.

A vállalat alapvető célja, hogy a létszámcsökkentéssel kapcsolatos jogi, munkaerőpiaci információk elérhetővé és érthetővé váljanak, ezért az Electrolux minden munkavállaló számára információs fórumokat szervez.  A munkaidőn belül szervezett információs fórumok célja, hogy részletes tájékoztatást adjon a munkavállalóknak a munkaviszonyuk megszüntetésével kapcsolatos jogi tudnivalókról, a szükséges adminisztratív lépésekről, illetve segítséget adjon a munkaerőpiacra történő kilépéshez, melyben a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya is támogatást biztosít.

Az Electrolux ingyenes pszichológiai konzultációt és reziliencia tréninget is biztosít minden munkavállalónak. 

A jövőre való felkészülés kapcsán a vállalat álláskeresési tréningeket szervez, amelyek célja, hogy gyakorlatias álláskeresési ismeretek elsajátításával a munkát keresők képessé váljanak az önálló álláskeresésre, friss önéletrajzzal, fotóval és motivációs levéllel rendelkezzenek, és a lehető legrövidebb időn belül újra munkába tudjanak állni. 

Az álláskeresési tréningek során felkészített kollégák szeptemberben vállalati állásbörzén is részt vehetnek. A nyíregyházi telephelyen megrendezett börzén bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a regisztrált munkáltatóknak, ahol a munkavállalók közelebbről megismerhetik a felkínált nyitott pozíciókat, az alkalmazás feltételeit.

A munkaerőpiac keresleti és kínálati fórumán túl az Electrolux képzési, átképzési anyagi támogatást nyújt munkavállalóinak. A legkülönbözőbb képzéseket magába foglaló átképzési program igen népszerű, közel 300 munkatárs regisztrált a programba. A legkeresettebbek az idegennyelvi és a könnyűgép kezelői képzések. 

A vezető beosztású munkatársak számára is célirányos támogatást biztosít az Electrolux, aktívan segítve őket az átmeneti idő változásainak kezelésében, és részükre is biztosított a személyre szabott álláskeresési segítség.

„Támogatási rendszerünk egyik legfontosabb eleme a külső partnerünk által működtetett Munkából – Munkába ® program, melynek célja, hogy a munkaviszony megszűnése után se maradjanak segítség nélkül a fizikai állományban dolgozó munkavállalók. A programra regisztrálókat munkaviszonyuk végét követően további 3 hónapig támogatjuk. Egyéni akciótervet dolgozunk ki számukra, aktív segítséget adunk az állásinterjúkra felkészülésben, az álláskeresési folyamat támogatásában, állások közvetítésében, pályaorientációs és pályakorrekciós szakmai tanácsadásban” – részletezte Muszik Kinga.  

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Több mint 60 ezer befektetési banki állás szűnt meg idén

Több mint 60 ezer állás szűnt meg az idén a globális befektetési banki szektorban a Financial Times szerdán ismertetett ágazati felmérése szerint. Teljes cikk

Vendégmunkásokra cserélheti dolgozóit a makói Continental?

Novemberben és decemberben 25-25 munkavállalót küldenek el a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-től. Az érintettek nem ismerik az... Teljes cikk

Munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel: erre figyelj

A munkaviszony megszüntetésének több módja van, közülük az egyik leggyakrabban alkalmazott a közös megegyezés. Bár ez a forma rugalmasságot... Teljes cikk