kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Integritás-menedzsment a cég-turbó

Egyre több cég értékei között jelenik meg az integritás és egyre gyakrabban választják a compliance jelmondatának, hogy „compliance az integritásért”. Kevesen kérdőjelezik meg, hogy korszerű irányításhoz a racionális ösztönzőrendszeren túl a viselkedések tudatos befolyásolására is szükség van. Ráadásul a racionális és viselkedési megközelítés integrálására. De mi is a Compliance 3.0? És mi az integritás-menedzsment? Milyen eszközökkel és hogyan dolgozik? Pallai Katalin ezt mutatja be az Integritás-menedzsment a cég-turbó című szekcióban a Tréning Kerekasztal Konferencián.

Pallai Katalin, Tréning Kerekasztal-

Mi is az integritás-menedzsment?

Talán történelmi perspektívában a legkönnyebb megérteni. A múlt században nagyon hittünk az ember racionalitásában. A vezetéstudomány, menedzsment oktatás és a közszolgálat is alapvetően arra a hitre épült, hogy ha tiszta rendszereket építünk, és „okos”, racionális ösztönzőket és büntetéseket, azok majd a jó útra terelik az alkalmazottak döntéseit. Azután kiderült, hogy az ember korlátosan racionális. Majd 20-30 év telt el ezután, amire a viselkedési megközelítés előtérbe került a vezetésben, közgazdaságtanban, szervezetfejlesztésben és sok más területen. Egyre elfogadottabbá válik, hogy korszerű irányításhoz a racionális ösztönzőrendszeren túl, kognitív korlátaink megértésére és a viselkedések tudatos befolyásolására is szükség van. Ráadásul a racionális és viselkedési megközelítés integrálására.  

A szervezeti integritás a vállalati célok, értékek, szabályok és viselkedések összhangját jelenti. Az integritás-menedzsment olyan módszer, amely ezt a belső konzisztenciát szisztematikusan erősíti a vállaltirányításban. Eredménye a belülről vezérelt szabálykövetés, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy cég a konstruktív együttműködéshez, az alkalmazkodáshoz és az innovációhoz szükséges bizalmat és szabadságot megadhassa a munkatársainak. 

Miért tartja fontosnak ezt a megközelítést?

A vállalt szempontjából elengedhetetlen a hatékony működéshez. Ha erős az integritás, jogos a bizalom, és lehet mérlegelési- és mozgásteret adni a munkatársaknak ahhoz, hogy konstruktívan tudjanak megoldásokat keresni a kihívásokra és egymással együttműködve több értéket teremteni. A munkatárs szempontjából nézve, a bizalom, az értelmes munka és az együttműködő légkör az, ami vonzza és megtartja a tehetségest, aki választhat az ajánlatok közül.

Jöjjön el a 2022-es Tréning Kerekasztal Konferenciára, 2022. október 5-én, az Anantara New York Palace Budapest Hotelbe!

A konferencia, több évtizedes hagyományt követve, az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Válaszok a folyamatos változásra, stresszre, fluktuációra és a hibrid működésre. 

Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap. 500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen. Nyeremények 1 millió Ft értékben. A program üzleti vezetőknek, cégvezetőknek, HR vezetőknek, HR Business Partnereknek és vállalati képzési és fejlesztési szakembereknek szól.

Jelentkezzen most! További részleteket itt talál.

Mi a módszer lényege? 

Az integritásmenedzsment a működési rendszert javítja folyamatosan. Egyrészről, módszert ad arra, hogy folyamatosan azonosítani lehessen azokat a pontokat, ahol valami elcsúszik. Ami kívülről, vagy felülről még nem is látszik. Ahol kockázat, feszültség, diszfunkció van. A cél, hogy gyorsan kiderüljön, hogy az eljárás rossz, vagy nem fogadják el, nem tudják megfelelően alkalmazni vagy valami hiányzik. Meg az is, hogy mi az ok: policy, erőforrás, rossz vezetés, félelem…..Másrészről, az integritás szakember azt tudja, hogy hogy lehet a technikai rendszerek elfogadását erősíteni, a munkatársak viselkedési mintáit befolyásolni, és őket a cég mellett elkötelezni. 

És hogyan, milyen eszközökkel dolgozik az integritás-menedzsment?

Integritás elemzés, integrált kockázat elemzés, integritás tanácsadók és követek …. Ezek bemutatása azonban szétfeszítené a rövid interjú kereteit, de gyakran írok róluk és a szekcióban majd bemutatom őket.

Jelentkezés és a program további részletei: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/

Nyitóképen Pallai Katalin

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Milyen trendekkel kell számolnia egy jövőbiztos vezetőnek?

A mai világ ingatag és bizonytalan, ugyanakkor összetett és kétértelmű környezetet teremt. Az ebben való túléléshez olyan vezetői készségekre... Teljes cikk

Hogyan célozzunk jól a vezetés- és tehetségfejlesztésben?

A vezetői minőség hatása a cégek eredményeire nyilvánvaló, így az is, hogy költünk a vezetők fejlesztésére és az utánpótlásra is. A kérdés... Teljes cikk

Digitális szemléletű, piacképes HR-végzettséget nyújtanak a Kodolányi-NEXON online szakirányú képzései

Az évek óta nagy sikerrel zajló Személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szak mellett 2023 szeptemberében is elindul a tavaly... Teljes cikk