Szerző: Berta László
Megjelent: 4 éve

Jelenleg a Facebookon keresnek vagyonőröket a vizes világbajnokságra

A GD-Staff Security Kft. egyik munkatársa július 11-én tette ki a Facebookra azt az álláshirdetést, amelyben a cég vagyonőröket keres a ma kezdődő budapesti vizes világbajnokságra - jöhetnek vidékről is. Az operatőrök után vagyonőrök is a Facebookon kerestetnek, de ez a próbálkozás késeinek tűnik.

A „Vagyonőr Hirdető Csoport”-ban megjelent álláshirdetés szerint (amit cikkünk megjelenése után eltüntettek a Facebookról, ahogy az operatőröket kereső hirdetést is - a szerk.) a GD-Staff Security Kft. „rendezvényes munkalehetőséget” kínál vagyonőröknek a vizes világbajnokság helyszíneinek biztosítására nappalos, éjszakás illetve változó munkarendben.

A bérezés nettó 1000 Ft/óra. Fekete lábbelit és fekete nadrágot kérnek, a felső ruházatot adják.

Vidéki kollégák jelentkezését is várják, nekik az utazási költséget térítik, szállást és napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak. Vagyonőri igazolvány és különbözeti vagy mentesség szükséges - írják.

Egyéb feladatok ellátására is keresnek kollégákat, ehhez „elsősorban legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges társalgási szinten” - jelent meg a hirdetésben.

Megkérdeztük a GD-Staff Security Kft-től, hány fő hiányzik még a szükséges létszám teljesítéséhez, amire azt az üzenetet kaptuk, hogy jelenleg nem áll módunkban válaszolni, mert az, aki nyilatkozhatna, szabadságát tölti.

Mint az korábban kiderült, a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit a Fidesz rendezvényeit biztosító Valton Sec Kft. őrzi több mint 1 milliárd forintért.

Mellette került képbe a GD-Staff Security. Megkérdeztük a Valtontól, hogy az alvállalkozójukról van-e szó, illetve több alvállalkozóval dolgoznak-e a vb-n. FRISSÍTÉS (2017. 07. 14. 15:2): "Cégünk nem áll kapcsolatban vagy bármilyen szerződéses jogviszonyban a levelében megnevezett céggel" - írta a Valton a GD-Staff Securityről.

Az alvállalkozó léte azért érdekes, mert az alvállalkozói láncokban dolgozó vagyonvédelmi cégek alkalmazottai sok esetben a minimálbért vagy még annyit sem kapnak munkájukért, nem hogy a jogosan járó szakmai bérminimumot. Ehhez persze lánc sem kell feltétlenül, egy cég is elteheti és gyakorta el is teszi saját magának a különbözetet.

Megkérdeztük, hány vagyonőrt fognak alkalmazni összesen a vb ideje alatt, és azt is, hogy a Facebook hirdetésben szereplő 1000 forintos nettó órabért adja-e a Valton a vagyonőröknek. A válszt még nem tudjuk, de ha így járnak el, akkor arra következtethetünk, hogy megfelelő bérhez jutnak a magyar vagyonvédelem viszonyaihoz mérten.

A Facebook hirdetést kiposztoló GD-Staff Securitytől pedig azt kérdeztük, hogy mekkora összeget tervezetek a világbajnokságon dolgozó vagyonőrök kifizetésére. Ha válaszolnak, közölni fogjuk.

Mivel a Valton Sec biztosítja a vizes vb helyszíneit, megkértük, válaszoljanak, hogy rendelkezésükre áll-e a vb helyszínek megfelelő biztosításához elegendő vagyonőr, illetve amennyiben nem, akkor hány emberre van még szükségük. Mihelyst válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

A hirdetésben a GD-Staff Security idegen nyelvet beszélő kollégákat is keres, de arról nem adtak tájékoztatást lapunkat, hogy mi lesz a feladatuk, milyen órabér ellenében.

A GD-Staff Security 2007 óta működik, ügyvezetője Demján András. Honlapjára a GD-Staff oldaláról is el lehet jutni, ez a cég rendezvények szervezésével foglalkozik. A cégcsoportba tartozó GD-Staff Event elsősorban rendezvények kisegítő személyzetét biztosítja. A cégcsoport dolgozik nagy fesztiválokon, Aréna és Stadion koncerteken és klub koncerteken is.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szélhámosok kérnek pénzt a KarrierM portál ingyenes szolgáltatásaiért

Csalók pénzért kínálják a KarrierM állásportál ingyenes szolgáltatásait - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Teljes cikk

Pályaorientációs rendezvényeket karol fel a Nemzeti Filmintézet

Filmes pályaorientációs rendezvények támogatására írt ki pályázatot a Nemzeti Filmintézet (NFI), hogy elősegítse a középiskolás korosztály... Teljes cikk

Megújult a dm karrieroldala

A karrieroldal látogatói betekintést nyerhetnek a cég szakmai gyakorlatos és gyakornoki programjába is. Teljes cikk