>
Szerző: Berta László
Megjelent: 3 éve

Jelenleg a Facebookon keresnek vagyonőröket a vizes világbajnokságra

A GD-Staff Security Kft. egyik munkatársa július 11-én tette ki a Facebookra azt az álláshirdetést, amelyben a cég vagyonőröket keres a ma kezdődő budapesti vizes világbajnokságra - jöhetnek vidékről is. Az operatőrök után vagyonőrök is a Facebookon kerestetnek, de ez a próbálkozás késeinek tűnik.

A „Vagyonőr Hirdető Csoport”-ban megjelent álláshirdetés szerint (amit cikkünk megjelenése után eltüntettek a Facebookról, ahogy az operatőröket kereső hirdetést is - a szerk.) a GD-Staff Security Kft. „rendezvényes munkalehetőséget” kínál vagyonőröknek a vizes világbajnokság helyszíneinek biztosítására nappalos, éjszakás illetve változó munkarendben.

A bérezés nettó 1000 Ft/óra. Fekete lábbelit és fekete nadrágot kérnek, a felső ruházatot adják.

Vidéki kollégák jelentkezését is várják, nekik az utazási költséget térítik, szállást és napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak. Vagyonőri igazolvány és különbözeti vagy mentesség szükséges - írják.

Egyéb feladatok ellátására is keresnek kollégákat, ehhez „elsősorban legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges társalgási szinten” - jelent meg a hirdetésben.

Megkérdeztük a GD-Staff Security Kft-től, hány fő hiányzik még a szükséges létszám teljesítéséhez, amire azt az üzenetet kaptuk, hogy jelenleg nem áll módunkban válaszolni, mert az, aki nyilatkozhatna, szabadságát tölti.

Mint az korábban kiderült, a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit a Fidesz rendezvényeit biztosító Valton Sec Kft. őrzi több mint 1 milliárd forintért.

Mellette került képbe a GD-Staff Security. Megkérdeztük a Valtontól, hogy az alvállalkozójukról van-e szó, illetve több alvállalkozóval dolgoznak-e a vb-n. FRISSÍTÉS (2017. 07. 14. 15:2): "Cégünk nem áll kapcsolatban vagy bármilyen szerződéses jogviszonyban a levelében megnevezett céggel" - írta a Valton a GD-Staff Securityről.

Az alvállalkozó léte azért érdekes, mert az alvállalkozói láncokban dolgozó vagyonvédelmi cégek alkalmazottai sok esetben a minimálbért vagy még annyit sem kapnak munkájukért, nem hogy a jogosan járó szakmai bérminimumot. Ehhez persze lánc sem kell feltétlenül, egy cég is elteheti és gyakorta el is teszi saját magának a különbözetet.

Megkérdeztük, hány vagyonőrt fognak alkalmazni összesen a vb ideje alatt, és azt is, hogy a Facebook hirdetésben szereplő 1000 forintos nettó órabért adja-e a Valton a vagyonőröknek. A válszt még nem tudjuk, de ha így járnak el, akkor arra következtethetünk, hogy megfelelő bérhez jutnak a magyar vagyonvédelem viszonyaihoz mérten.

A Facebook hirdetést kiposztoló GD-Staff Securitytől pedig azt kérdeztük, hogy mekkora összeget tervezetek a világbajnokságon dolgozó vagyonőrök kifizetésére. Ha válaszolnak, közölni fogjuk.

Mivel a Valton Sec biztosítja a vizes vb helyszíneit, megkértük, válaszoljanak, hogy rendelkezésükre áll-e a vb helyszínek megfelelő biztosításához elegendő vagyonőr, illetve amennyiben nem, akkor hány emberre van még szükségük. Mihelyst válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

A hirdetésben a GD-Staff Security idegen nyelvet beszélő kollégákat is keres, de arról nem adtak tájékoztatást lapunkat, hogy mi lesz a feladatuk, milyen órabér ellenében.

A GD-Staff Security 2007 óta működik, ügyvezetője Demján András. Honlapjára a GD-Staff oldaláról is el lehet jutni, ez a cég rendezvények szervezésével foglalkozik. A cégcsoportba tartozó GD-Staff Event elsősorban rendezvények kisegítő személyzetét biztosítja. A cégcsoport dolgozik nagy fesztiválokon, Aréna és Stadion koncerteken és klub koncerteken is.
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rugalmasan végezhető munkákat kínál az új állásoldal

Új állásportál indult Mytime.jobs néven. Az oldal a rugalmas formában dolgozni akaró álláskeresőket és az ilyen lehetőségeket kínálókat hozza egy platformra. Teljes cikk

Ingyenes toborzási költségkalkulátort fejlesztett a Talentuno

A járvány következtében romló gazdasági kilátások sok céget arra kényszerítettek, hogy csökkentsék a toborzásra szánt kiadások összegét. A... Teljes cikk

Ma rendezik a Cégek Éjszakáját

Szeptember 24-én lesz Magyarországon a Cégek Éjszakája elnevezésű rendhagyó karriernap. A csütörtökön 16 órától éjfélig tartó rendezvény a... Teljes cikk