Szerző: Berta László
Megjelent: 3 éve

Jelenleg a Facebookon keresnek vagyonőröket a vizes világbajnokságra

A GD-Staff Security Kft. egyik munkatársa július 11-én tette ki a Facebookra azt az álláshirdetést, amelyben a cég vagyonőröket keres a ma kezdődő budapesti vizes világbajnokságra - jöhetnek vidékről is. Az operatőrök után vagyonőrök is a Facebookon kerestetnek, de ez a próbálkozás késeinek tűnik.

A „Vagyonőr Hirdető Csoport”-ban megjelent álláshirdetés szerint (amit cikkünk megjelenése után eltüntettek a Facebookról, ahogy az operatőröket kereső hirdetést is - a szerk.) a GD-Staff Security Kft. „rendezvényes munkalehetőséget” kínál vagyonőröknek a vizes világbajnokság helyszíneinek biztosítására nappalos, éjszakás illetve változó munkarendben.

A bérezés nettó 1000 Ft/óra. Fekete lábbelit és fekete nadrágot kérnek, a felső ruházatot adják.

Vidéki kollégák jelentkezését is várják, nekik az utazási költséget térítik, szállást és napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak. Vagyonőri igazolvány és különbözeti vagy mentesség szükséges - írják.

Egyéb feladatok ellátására is keresnek kollégákat, ehhez „elsősorban legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges társalgási szinten” - jelent meg a hirdetésben.

Megkérdeztük a GD-Staff Security Kft-től, hány fő hiányzik még a szükséges létszám teljesítéséhez, amire azt az üzenetet kaptuk, hogy jelenleg nem áll módunkban válaszolni, mert az, aki nyilatkozhatna, szabadságát tölti.

Mint az korábban kiderült, a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit a Fidesz rendezvényeit biztosító Valton Sec Kft. őrzi több mint 1 milliárd forintért.

Mellette került képbe a GD-Staff Security. Megkérdeztük a Valtontól, hogy az alvállalkozójukról van-e szó, illetve több alvállalkozóval dolgoznak-e a vb-n. FRISSÍTÉS (2017. 07. 14. 15:2): "Cégünk nem áll kapcsolatban vagy bármilyen szerződéses jogviszonyban a levelében megnevezett céggel" - írta a Valton a GD-Staff Securityről.

Az alvállalkozó léte azért érdekes, mert az alvállalkozói láncokban dolgozó vagyonvédelmi cégek alkalmazottai sok esetben a minimálbért vagy még annyit sem kapnak munkájukért, nem hogy a jogosan járó szakmai bérminimumot. Ehhez persze lánc sem kell feltétlenül, egy cég is elteheti és gyakorta el is teszi saját magának a különbözetet.

Megkérdeztük, hány vagyonőrt fognak alkalmazni összesen a vb ideje alatt, és azt is, hogy a Facebook hirdetésben szereplő 1000 forintos nettó órabért adja-e a Valton a vagyonőröknek. A válszt még nem tudjuk, de ha így járnak el, akkor arra következtethetünk, hogy megfelelő bérhez jutnak a magyar vagyonvédelem viszonyaihoz mérten.

A Facebook hirdetést kiposztoló GD-Staff Securitytől pedig azt kérdeztük, hogy mekkora összeget tervezetek a világbajnokságon dolgozó vagyonőrök kifizetésére. Ha válaszolnak, közölni fogjuk.

Mivel a Valton Sec biztosítja a vizes vb helyszíneit, megkértük, válaszoljanak, hogy rendelkezésükre áll-e a vb helyszínek megfelelő biztosításához elegendő vagyonőr, illetve amennyiben nem, akkor hány emberre van még szükségük. Mihelyst válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

A hirdetésben a GD-Staff Security idegen nyelvet beszélő kollégákat is keres, de arról nem adtak tájékoztatást lapunkat, hogy mi lesz a feladatuk, milyen órabér ellenében.

A GD-Staff Security 2007 óta működik, ügyvezetője Demján András. Honlapjára a GD-Staff oldaláról is el lehet jutni, ez a cég rendezvények szervezésével foglalkozik. A cégcsoportba tartozó GD-Staff Event elsősorban rendezvények kisegítő személyzetét biztosítja. A cégcsoport dolgozik nagy fesztiválokon, Aréna és Stadion koncerteken és klub koncerteken is.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Részben virtuális lesz az idei Cégek Éjszakája

Szeptember 24-én rendezik meg a Cégek Éjszakáját, a rendhagyó karriernapon az ultramodern, 3D-s technika segítségével, virtuálisan is megnyílnak a... Teljes cikk

Lasszóval fogják a gyógyszerészeket, de nem csak ez a baj

A gyógyszertárak 52 százalékánál okoz problémát a munkaerőhiány, főként vidéken. Érzékenyen érinthet több patikát is az az előírás, amely... Teljes cikk

Elkészült az első magyar agilis toborzási útmutató

Elkészült Magyarország első agilis toborzással foglalkozó útmutatója, ami az agilis munkaszervezés iránt érdeklődőknek ad betekintést a... Teljes cikk