Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Képzéssel segítik a hazánkban élő menekültek munkavállalását

Befejeződött a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület programja, amely a Magyarországon élő menekültek munkaerő-piaci integrációját hivatott segíteni - tájékoztatta az egyesület az MTI-t.

images

images

A program az első volt Magyarországon, amely kifejezetten a migránsok munkaerő-piaci integrációját - tartós munkába állásukat, a munka világába és a magyar társadalomba való sikeres beilleszkedésüket - hivatott elősegíteni - tudatta az egyesület közleményben

A résztvevő kilenc nő és tizenhárom férfi nemcsak szakmát tanult, hanem munkaerőpiaci tréningen vett részt, szociális alapozó képzést kapott. Az egyesület tagjai emellett a migránsok magyarnyelv-tanulását és elhelyezkedését is segítették.

A program résztvevőit szociális munkás és pszicho-szociális szakember segítette. Munkaügyi tréningen megszerezhették mindazokat a nélkülözhetetlen ismereteket, hasznos információkat, készségeket, képességeket, amelyek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésükhöz szükségesek.

A menekültek támogatását komplex módon valósítja meg a Menedék Egyesület, amely a migránsokkal foglalkozó szociális munkások számára is szervezett képzést. A 12 hónapos programot olyan szociális munkások részére szervezték, akik potenciálisan kapcsolatba kerülhetnek hátrányos helyzetű külföldiekkel, ám megfelelő információk és eszközök híján nem tudják nekik a leghatékonyabb segítséget nyújtani.

A képzésnek az volt a célja, hogy megfelelő információkkal lássák el a szakembereket, akik így a korábbinál hatékonyabban tudják elősegíteni azt, hogy a migránsok nagyobb eséllyel kapjanak munkát Magyarországon.


Follow hrportal_hu on Twitter